Fynske IT-aktionærer vinker farvel til millioner

Lokal finansmand puster med tre millioner kroner nyt liv i det sydfynske softwarehus Focus IT. Små-aktionærerne har accepteret en total nedskrivning af aktiekapitalen.

Svendborgensiske Focus IT har med nød og næppe undgået en konkurs. Efter et katastrofalt 200-regnskab, hvor underskuddet blev 2,7 millioner kroner, var den 34 år gamle softwarevirksomhed tæt på at lukke og slukke.

Men den lokale finansmand Harald Halberg, der blandt andet har tjent sine penge ved import og eksport af tobak, har for tre millioner kroner købt sig til over 90 procent af aktierne. En manøvre, der ifølge administrerende direktør Jens Kristiansen lod sig gøre takket være velvilje fra små-aktionærerne.

- Aktionærerne accepterede på en ekstraordinær generalforsamling, at vi nedskrev aktiekapitalen til nul kroner, og derfor er vores rekonstruktion lykkedes tilfredsstillende. Men det har været et smerteligt år at komme igennem, og det er kun takket være de velvillige små-aktionærer, at vi fortsat eksisterer, siger han.

Før det katastrofale regnskab ejede hovedaktionæren, Harald Halberg Holding, mellem 25 og 30 procent af aktierne i Focus IT, men efter at have disket op med endnu tre millioner kroner har finansieringsvirksomheden sat sig på over 90 procent af aktierne. Dermed er antallet af aktionærer faldet fra 90 til under 10.

- Skiftet i ejerforholdet får ikke umiddelbart nogen konsekvens. Vi har sagt farvel til en enkelt person i ledelsen, ligesom medarbejderstaben er blevet reduceret med ni mand, og vi har en ny forretningsplan. Men det er sket for at tilpasse os markedet, og ikke fordi vores ejer krævede det, siger Jens Kristiansen.

I 2001 omsatte Focus ITs 36 medarbejdere for 24,5 millioner kroner tilsammen. 11 procent mindre end året før, hvor underskuddet til gengæld kun blev på få hundrede tusinde kroner. Virksomheden udvikler og implementerer økonomisystemer til blandt andet den grafiske branche. Desuden er virksomheden Navision-forhandler og har også en forretningeenhed, der udvikler systemer til IP-telefoni.

Fokus IT har gennem årene forsøgt at få et godt fodfæste hos specielt revisorer og revisorernes kunder, men ifølge Jens Kristiansen er den strategi slået fejl.

- Det kræver en enorm fokus på sikkerhed at arbejde for de store revisionsfirmaer, og det har kostet os dyrt at tilpasse vores forretningssystemer til det. Nu er vi der, og derfor vil vores fokus fremover være på de større revisorer, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere