Spejlvendt Google til kinesere

Efter at den kinesiske myndheder i forrige uge lukkede for adgangen til den populære søgemaskine Google, er det opstået et alternativ. Elgoog er en spejlvendt version af Google, der kan anvendes uden om myndighedernes blokade.

De kinesiske myndigheder lukkede for nylig af for adgang til flere store søgemaskiner, deriblandt Google. Men nu er der opstået et alternativ.

Elgoog ? Google stavet bagfra - leverer alle de resultater, som man ville få i den engelske udgave af søgemaskinen. Blot skal man kunne læse og skrive bagfra, fordi alt på elgooG er spejlvendt. Det skriver New Scientist.

New Scientist skriver, at der er adgang til elgooG fra Kina. Magasinet har prøvet den og kunne konstatere, at det er muligt at få adgang til søgemaskinen fra Kina.

Elgoog er udviklet af to forskere fra Berkman Center for Internet and Society ved Harvard universitetet i USA.

Google har været blokeret af de kinesiske myndigheder siden omkring den første september. Yahoo skulle også været omfattet. Fredag kom endnu en søgemaskine til. AltaVista er nu også blevet blokeret.

Blokeringen af søgemaskinerne har mødt kraftig kritik fra menneskerettighedsgrupper og journalister fra hele verden.

Analytikere mener, at blokeringerne kommer, fordi Kina skal afholde valg til efteråret. Det menes, at det er et forsøg på at begrænse antallet af informationer, som er tilgængelige for befolkningen.

Men det er der altså en løsning på. Det eneste, det kræver, er et spejl.

Relevante links:
elgooG


Vil du vide mere om elgooG?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere