SAP tegner dystert billede

Verdensmarkedet for forretningssoftware ser dystert ud, mener SAP, der har nedjusteret sine forventninger med 10 procent.

Hasso Platner, der er koncerndirektør i Europas største softwareudvikler SAP, tegnede ved en messe i Lissabon et dystert billede af markedet for software til forretningsbrug. Det skriver Financial Times torsdag.

- Folk bliver mere pessimistiske, og det skader vores forretning og hele markedet. Vi kan kun håbe, at billedet snart vender, lød udmeldingen i en tale til journalister, analytikere og kunder ved SAPs årlige kundemesse, Sapphire.

Det er en helt anden udmelding, end den der kom ved sidste års messe. Dengang stod tyske SAP som et af de firmaer, der havde klaret sig godt igennem krisen i branchen.

Tvunget til nedjustering

Men siden dengang har koncernen været nødt til at nedjustere sine forventninger til indtjeningen i dette år. I juli kom selskabet med meddelelsen om, at salgsvæksten kun ville blive på omkring fem procent i stedet for de 15 procent, man havde forventet.

Plattner afviste den skepsis, som visse analytikere har fremført, om at det ville blive svært for SAP at leve op til målet med de fem procent.

- Vi har sagt, at vi vil gøre alt, hvad vi kan for at opretholde et overskud. Så hvis vi ikke kan nå vores topmål, vil vi reducere vores omkostninger for at nå målet for bundlinien, sagde Hasso Plattner i sin tale.

Lille chance

SAPs anden koncerndirektør, Henning Kagermann, talte til forsamlingen om onsdagen. Han vurderede, at der først vil ske markante forbedringer til næste år.

- Vi ser stadig en lille chance for, at billedet retter sig i år, men det er mere sandsynligt, at det først sker til næste år, sagde han.

SAPs omsætning faldt i andet kvartal med fire procent til 12,48 milliarder kroner. Samtidig er indtjeningen på softwarelicenser faldet med 23 procent til cirka 3,6 milliarder kroner. Netop indtjeningen på softwarelicenser regnes af analytikere for at være den bedste indikator for, hvordan SAP klarer sig.

SAPs aktier er heller ikke gået fri. Ved markedets afslutning torsdag på børsen i Frankfurt var kursen på 510 kroner. I marts, da kursen var på sit højeste i år, lå den på 1317 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere