Ringetoner for en milliard kroner

Vigende cd-salg og piratkopiering er hård ved musikbranchen. Men nu får de trængte musikere hjælp via royalties fra ringetoner.

Det ringer i kasseapparatet hos de virksomheder der sælger nye toner til mobiltelefoner. Ifølge nye beregninger blev der i 2002 omsæt for næsten 1 milliard kroner, skriver Reuters. Beregningen er baseret på tal fra Informa Media Group i London, som varetager kunstnernes interesser og indsamler de royalties, der er på ringetonerne.

Alene sidste år samlede IMG 7,1 millioner dollars i royalties - omkring 56 millioner kroner. Det er 56 procent mere end året før. Da royalties kun udgør mellem 10 og 15 procent af ringetonens kostpris, anslås det at den samlede årlige omsætning på markedet er på over 710 millioner kroner årligt. Måske endda helt op til 1 milliard.

Et beløb, der deles mellem operatørerne, pladeselskaberne og kunstnerne.

»Det er et af de få lyspunkter for pladebranchen i denne tid,« lyder det fra Simon Dyson, der er senior analytiker hos IMG.

IMG fortæller endvidere at prisen på ringetoner varierer fra område til område. Eksempelvis vil Ruslands største operatør, MTS, have 30 cent per ringetone, mens Vodafone i Australien opkræver 1,83 dollars per styk.

Med nye og mere avancerede polyfoniske mobiltelefoner på vej, spår IMG et boom i salget af ringetoner i de kommende år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere