Nethandel ændrer mellemleddene

Nethandel handler ikke om at gøre varerne tilgængelige for kunden, men om at gøre kunderne tilgængelige for producenten.

Markedspladsen for nethandel har en anden dynamik, end man kender fra den analoge økonomi. Nethandel drejer sig nemlig ikke om at gøre varerne tilgængelige for kunden, men om at gøre kunderne tilgængelige for producenten. Det skriver digi.no.

I den analoge økonomi har detailhandlere deres naturlige plads i værdikæden. Butikken på hjørnet gør varerne tilgængelige for kunden, og derfor er det fuldt rimeligt, at den tager en vis avance for at viderformidle varen mellem producent og køber.

Men på nettet er forholdet vendt om.

Det er ikke sværere at gå ind i en amerikansk end en dansk netbutik. Det er heller ikke sværere at handle der. Og varen kommer lige så hurtigt frem.

Dermed overflødiggøres detailhandlerne, og grundlaget for deres avance falder bort. For hvorfor købe varen i detailhandlerens netbutik, når jeg kan købe den af producenten til nettopris?

Det handler dog stadig om at skabe tilgængelighed. Men det, der skaber værdi og tilgængelighed på nettet, er ikke detailhandlere - det er trafikgeneratorer, der kan kanalisere potentiel køberinteresseret trafik til en netbutik. Det kan for eksempel være portaler, katalogtjenester, affiliate-tjenester, netaviser, højrelevante indholdstjenester eller måske endda private hjemmesider.

Men interaktionen bliver en anden. Det drejer sig ikke længere om at flyttet varer - det drejer sig om at flytte kunder. Og når kundernes bevægelser er det centrale, opstår der nye muligheder, og man kan sagtens drive netbutik uden at have noget at sælge.

Og mellemleddet har ændret sig, så detailhandleren nu tager sig betalt for at formidle kunder i stedet for varer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere