USA forbereder monopolsag mod Google

USA er igang med at forberede en monopol-retssag mod Google. Baggrunden er klager fra konkurrenterne, der er sure over, at Google med sit samarbejde med Yahoo sidder på over 80 procent af de amerikanske online søge-reklamer.

Meget tyder på, at Google kan se frem til en række monopolretssager, som ellers har været fast tilbagevendende begivenheder for konkurrenten Microsoft.

Det er nemlig kommet frem, at det amerikanske justitsministerium har hyret en af branchens bedste juridiske kræfter, når det kommer til monopollovgivning: Sanford Litvack.

Ansættelsen er det tydeligste signal på, at den amerikanske regering er i færd med at samle beviser til en mulig monopolsag vedrørende Googles tiltagende magt inden for online reklame. Ikke mindst efter samarbejdet med Yahoo, der betyder, at de to parter sidder på 80 procent af markedet for søgeannoncering i USA. Det er dog ikke klart, om det kun er Yahoo-Google samarbejdet, der er i søgelyset, eller om det er et mere generelt angreb på Google.

Det er tidligere blevet observeret, at der er et arbejde i gang for at opstøve både vidner og dokumenter, der kunne underbygge en mulig sag. Men intet er blevet bekræftet endnu.

Sanford Litvack var ansvarlig for monopolsager i justitsministeriet under Jimmy Carters præsidenttid, og ifølge kilder tæt på sagen, så skal han nu tage stillig til, om de indsamlede informationer er nok til, at man har mulighed for at gå videre med sagen.

Google og Yahoo har tidligere argumenteret for, at samarbejdet ikke er konkurrencehæmende. Men parterne har også udsat samarbejdet til senere på året for at få det spørgsmål afklaret.

"Vi har frivilligt udsat implementeringen af vores samarbejde for at give justitsministeriet tid til at forså aftalen. Og vi fortsætter vores samarbejde med ministeriet. Der har været mange spekulationer om dette samarbejdes påvirkning på annoncører og priser, men vi mener, at det ville være for tidligt at standse projektet, før vi sætter det i gang og alle reelt kan se og bedømme hvilken effekt det får," har Google udtalt.

Også Yahoo har udtalt, at firmaet føler sig sikre på, at aftalen holder vand - juridisk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere