Det offentlige på nettet

Stat, amter og kommuner tilbyder informationer til borgerne på nettet.

De offentlige myndigheder tager i stigende omfang Internettet i brug, når de vil gøre informationer tilgængelige for borgerne. Foruden de offentlige og halvoffentlige hjemmesider findes en del initiativer der forsøger at hjælpe borgerne med at forstå og agere i forhold til det offentlige og de mange love og regler der er en del af hverdagen i Danmark.


Statens Information


Stat, amter og kommuner er blevet stadig flittigere brugere af Internettet til kommunikation med borgerne. De lægger stadig flere informationer ud på Internettet, så borgerne selv kan finde oplysninger uden at være afhængige af de offentlige kontorers åbningstider. Hvis man vil finde oplysninger fra stat, amter eller kommune er der et par overordnede sider det er værd at kigge på.


Den ene, Danmark.Dk, står Statens Information bag. På adressen http://www.danmark.dk kan man finde en lang række oplysninger om det danske samfund, bl.a. myndigheders adresser, telefonnumre, e-mail adresser og eventuelle hjemmesider. Man kan også finde oplysninger om love og lovforslag og andre initiativer fra Folketing, Regering og Statsadministration.


Den anden er Dit Danmark på adressen http://ditdanmark.nethotel.dk/. Det er et initiativ som Kommunedata A/S står bag. Her kan man finde en lang række oplysninger om Danmark på det kommunale, amtslige og statslige niveau. Man kan finde de enkelte amters og kommuners hjemmesider, søge på hjemmesiderne ved hjælp af en søgemaskine og finde web-adresser på blandt andet en lang række amtskommunale og kommunale organisationer og diverse organisationer og foreninger indenfor bl.a. kultur, idræt og natur.


Folketinget


Hvis du vil vide hvad politikerne på Christiansborg går og laver, hvilke lovforslag der behandles i øjeblikket, kort sagt hvilke politiske beslutninger der kunne blive en del af din hverdag, så kig på siden http://www.folketinget.dk.


Told & Skat


Skatten kommer man jo ikke uden om, og hvorfor så ikke tage tyren ved hornene og beregne næste års skat på nettet? Eller finde ud af hvad pinsepakken betyder for den fremtidige økonomi. Du kan beregne pinsepakkens konsekvenser on-line for hele den periode, hvor pinsepakkens forskellige faser træder i kraft, altså fra 1999-2002, på Told & Skats hjemmeside på adressen http://www.toldskat.dk/.


Ventelister på sygehusene


Sygdom vil vi helst være foruden, men når behovet for en operation eller anden form for behandling er der, vil man også gerne vide hvor længe man skal vente. Ventelisterne på forskellige former for operationer m.m. på landets offentlige hospitaler kan man se på Sundhedsministeriets side på adressen http://www.sm.dk/ventelister/.


Gratis retshjælp


Nettets Gratis Retshjælp er et tilbud om gratis juridisk assistance over Internettet. Spørgsmål stilles og besvares via e-mail, og der kan spørges efter alt hvad der gælder danske regler. Nettets Gratis Retshjælp finder man på adressen http://www.image.dk/~ngr.


Det sociale servicenet


På adressen http://www.image.dk/~servicen/ finder man foreningen Det Sociale ServiceNet. Formålet er at hjælpe folk til at forstå sociallovgivningen og give folk svar på deres spørgsmål om sociallovgivningen - i et forsøg på at være et uvildigt og neutralt modstykke til Socialsektoren.


Forbrugerstyrelsen


Som forbruger kommer man fra tid til anden i tvivl om sine rettigheder. Her kan Forbrugerstyrelsens rådgivning hjælpe med en masse informationer. På adressen http://www.fs.dk kan man blandt meget andet læse om Forbrugerstyrelsens vareundersøgelser og læse om Forbrugerklagenævnet, hvad man kan klage over og hvordan man klager.


Fødevarer


Levnedsmiddelkontrollen i København har valgt at offentliggøre resultaterne af sine kontrolbesøg på blandt andet Københavns restauranter og cafeer. På adressen http://www.lmk.kk.dk kan man søge på yndlingsrestauranten eller målet for det næste planlagte restaurantbesøg og se om Levnedsmiddelkontrollen har nogle anmærkninger på stedet.


Vejret


Oplysninger om dagens vejr og vejrudsigter for de kommende dage både i Danmark og udlandet finder man på Danmarks Meteorologiske Instituts hjemmeside på adressen http://www.dmi.dk.


DSB


Når dagens eller morgendagens rejse skal planlægges med tog og bus er det altid en god idé at finde ud af hvordan trafiksituationen er, hvornår tog eller busser kører og ankommer og hvad der passer bedst sammen. På adressen http://www.rejseplanen.dk kan man finde de oplysninger som man skal bruge til at planlægge den optimale rejseplan.


Storebælt


Storebæltsbroen har også sin egen side på nettet på adressen http://www.storebaelt.dk/. Her kan man se om broen er åben eller ej, og hvis man vil vide mere kan man finde telefonnummeret på Storebæltsbroen servicetelefon, der oplyser om vejr- og trafikforhold på broen. På selve siden kan man se priser på at køre over broen, særlige tilbud, abonnement m.m.


Færdselssikkerhed


På adressen http://www.faerdselssikkerhed.dk finder man Rådet for Større Færdselssikkerhed, der informerer om trafiksikkerhed. Her kan man netop nu læse gode råd om hvordan man håndterer nattefrost og glatte veje, hvad man skal holde øje med, hvilke forholdsregler man skal tage, og selvfølgelig en opfordring til at skifte til vinterdæk og sætte farten ned. Man kan også læse om de nye regler for reflekser på cykler og krav til cyklers bremser og cykellygter.


Fyrværkeri


Nytåret nærmer sig, og de første raketter og andet fyrværkeri er allerede blevet sendt mod himlen af nysgerrige børn der ikke kan vente til Nytår. Desværre sker der også hvert år en række ulykker med fyrværkeri. På adressen http://www.fyrvaerkeri.dk/ kan man læse gode råd og nyttige tips til hvordan man håndterer fyrværkeri. Her finder man også statistik, informationer og lærervejledninger.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Advania Danmark A/S
    Hardware, licenser, konsulentydelser

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere