Privat internet-forbrug i arbejdstiden hjælper virksomheden

En ny undersøgelse fortæller at medarbejdere, som surfer privat på nettet i arbejdstiden, kompenserer ved at arbejde i deres fritid.

Mange virksomheder forsøger at begrænse eller forbyde medarbejdernes private internet-surfture i arbejdstiden. Men det er måske slet ikke en god ide. Faktisk viser en ny undersøgelse, at medarbejdere med fri og ubegrænset netadgang er de mest produktive.

Den typiske medarbejder bruger 3,7 timer om ugen på at surfe privat i arbejdstiden. Det kan umiddelbart virke som et problem for virksomheden. Men samtidig bruger medarbejderen i gennemsnit 5,9 timer om ugen på at arbejde hjemmefra i sin fritid - altså et overskud på 2,2 timer.

»Undersøgelsen antyder at virksomheder bør acceptere at medarbejderne bruger nettet til personlige formål i arbejdstiden i et vist omfang. Det er ikke bare uundgåeligt, men også positivt for virksomheden. Hvis man fuldstændig adskiller arbejde fra personlige aktiviteter kan det medføre et fald i mængden af arbejde, som bliver udført, for slet ikke at tale om en dårligere arbejdsmoral,« siger Roland Rust fra University of Maryland, som har gennemført undersøgelsen.

Det overraskende forskningsresultat kommer samtidig med at mange virksomheder er begyndt at indføre filtersystemer og andre tekniske løsninger for at blokere privat adgang til nettet i arbejdstiden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere