Nyt forum skal styre danske domænenavne

Forskningsminister Jan Trøjborg har i dag udpeget bestyrelsen til Dansk Internet Forum (DIFO). Udpegelsen finder sted på grundlag af en fælles opfordring fra en kreds af organisationer, brancheforeninger, virksomheder og enkeltpersoner. Kredsen tæller bl.a. Dansk Dataforening, Dansk Handel og Service, Dansk Industri, Forbrugerrådet, Foreningen for Dansk Internet-Handel, Foreningen af Internet-Leverandører og IT-brancheforeningen.


DIFO er en selvejende institution, der har til hovedformål at udvikle og overvåge tildeling af Internet-domænenavne i Danmark - den såkaldte DK-hostmasterfunktion. DIFO skal også fastsætte principper for, hvilke rettigheder brugerne har, når det gælder tildeling af et domænenavn eller e-post-adresser, retten til at tage et domænenavn med sig ved skift af leverandør m.v.

I efteråret 1998 opfordrede Forskningsministeriet branchen til selv at regulere domænenavnene på Internettet. Denne opfordring har branchen forsøgt at efterkomme ved at stifte den selvejende institution, som ministeren - efter branchens opfordring - nu har udpeget bestyrelsen for. DIFO er dermed det første eksempel på selvregulering, der involverer en branche og et ministerium og de brugerinteresser, som skal nyde godt af reguleringen.

- Internet er et område, der forandrer sig med stor hast. Derfor er der brug for fleksible løsninger, og dem får vi efter min opfattelse bedst gennem en udstrakt selvregulering fra de folk, som er på skudhold af udviklingen, siger forskningsminister Jan Trøjborg.


Den nye bestyrelse består af professor, dr.jur. Mads Bryde Andersen (formand), direktør, M.Sc. (EE) Basse Bergqvist, direktør, cand.jur. Erik Gravgaard, advokat Martin von Haller Grønbæk, statsautoriseret revisor Søren Krejler, udviklingschef Michael Reich, cand.merc.jur. Mette Reissmann, Tau Steffensen og service- og IT-direktør Søren B. Sørensen.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Alfapeople Nordic A/S
    Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere