Murdoch: Slut med gratis-nyheder

Mediemogulen Rupert Murdoch mener at internet-brugerne skal lære at betale for nyheder. Han blæser til opgør mod gratis-kulturen på nettet.

Rupert Murdoch sagde i sidste uge under et pressemøde at mediegiganten News Corporation fremover vil opkræve betaling for artikler hos en lang række af sine medier. Selskabet er under pres og indtjeningen er faldet med 47 pct. i det seneste kvartalsregnskab. Murdoch blæser derfor til opgør mod den eksisterende gratis-kultur på nettet.

»Vi er lige nu midt i en epokeskabende debat om værdien af indhold og mange aviser har indset at den nuværende model ikke kan fungere. Vi har været forløbere i denne debat og du kan være sikker på, at vi vil føre an for at finde en model der skaber maksimal indtjening til vores investorer ... De nuværende dage på internettet er ved at være talte,« sagde mediemogulen Murdoch.

Han henviste til et af koncernens medier, Wall Street Journal, som har fået mere end 360.000 brugere til at downloade en avis-applikation til iPhone på tre uger. De kommer snart for at betale for det indhold, der hentes med programmet.

Andre News Corp.-ejede medier vil begynde at opkræve betaling inden for 12 måneder. Murdoch ejer blandt andet New York Post, Daily Telegraph og Herald Sun i Australien og britiske aviser som Sun og Times.

Og det kan få andre mediekoncerner til at følge trop. Mindst 120 aviser i USA er lukket siden januar 2008 og der er forsvundet omkring 21.000 stillinger i branchen. Men de fleste eksperter er enige om, at det kun er en meget lille del af brugerne, som vil være parat til at betale for nyheder på nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere