Fortsat nedtur for venture-investeringer

Det europæiske venture-marked er stadig på vej ned. Der investeres færre penge og indgås færre handler. Det er resultatet af en undersøgelse, som revisionsfirmaet Ernst & Young har lavet.

Det går nedad for europæiske venture-investeringer. Ernst & Young har foretaget en undersøgelse, der viser, at antallet af handler og pengemængden er stærkt for nedadgående. Det skriver BBC online.

I England er antallet af handler i 2. kvartal i år mere end halveret i forhold til 1. kvartal.

Da blev der gennemført 99 handler. I 2. kvartal er antallet gået ned til 44. I alt blev der handlet for 2,4 milliarder kroner (324 millioner euro) i 2. kvartal, mod 3,5 milliarder kroner (478 millioner euro) i 1. kvartal.

I Europa er billedet ligeså dystert. Her er investeringerne fra 1. til 2. kvartal faldet med 18% til omkring 7,5 milliarder kroner (1 milliard euro). Antallet af handler er faldet med 30% til 218.

Da investeringerne var på sit højeste i begyndelsen af år 2000, blev der i Europa investeret i alt 43 milliarder kroner (6,9 milliarder euro) fordelt på 918 handler.

Tallene indikerer, at ventureselskaberne, der skaffer kapital til udvikling, stadig ikke har fuld tiltro til investeringer i ny teknologi, og ifølge Ernst & Young er det det værste kvartal i de seneste tre år.

Et enkelt lyspunkt er medicinalindustrien, der har haft held til at tiltrække mere kapital i 2. kvartal. Her er stigningen på 3%, hvilket bringer de samlede venture-investeringer i branchen op på 2,6 milliarder kroner (358 millioner euro).

Norge, Sverige og Irland har ikke oplevet nedgang i venture-investeringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere