3G-kunder bruger for 665 kr. om måneden

Den gennemsnitlige kunde med en 3G-telefon hos det japanske teleselskab KDDI betaler 665 kroner om måneden for sine teleydelser. Det glæder analytikerne, selvom beløbet ventes at falde, efterhånden som flere kunder tegner 3G-abonnement.

Japans næststørste teleselskab, KDDI Corp., sælger superhurtige 3G-tjenester for gennemsnitligt 665 kroner om måneden per kunde, viser nye tal.

Opgørelsen gælder perioden april til juni og ligger på niveau med erfaringerne for de første tre måneder, hvor NTT Docomo udbød 3G-tjenester, skriver nyhedsbureauet Reuters.

NTT Docomo er Japans største udbyder af trådløse tjenester og åbnede for sine 3G-abonnementer i oktober sidste år.

Tendensen glæder analytikerne, der sammen med teleselskaberne håber på, at kunderne også i Europa kommer til at betale mange flere penge for telefoni og datatjenester, når tredjegenerations-netværkene kommer op at køre.

Håber på en pengemaskine

- Hvis 3G-forbruget viste sig at være eksempelvis 500 kroner om måneden, så havde det været en ubehagelig overraskelse, siger Tetsuro Tsusaka, analytiker hos Deutsche Securities, til Reuters.

3G - herhjemme også kendt som UMTS - skulle gerne blive en pengemaskine for teleselskaberne, der har postet milliarder af kroner i licenser og har forpligtet sig til at udbygge kostbare netværk.

Med muligheden for at transmittere video og traditionel internetadgang via mobiltelefonen skal 3G derfor gerne sætte skub i et ellers næsten mættet mobilmarked.

KDDI's generelle omsætning på mobiltelefoni er på 483 kroner om måneden per kunde, og analytikerne løfter derfor alligevel øjenbrynene.

De første 3G-kunder er nemlig pionérkøbere, der typisk vil bruge tjenesterne betydeligt mere end den brede kundegruppe.

- De, som straks springer på nye tjenester, er superbrugere. Tallene vil nødvendigvis falde, når antallet af 3G-kunder stiger, siger Tetsuro Tsusaka til nyhedsbureauet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere