Økonomiministeriet hacket

Økonomi? og Erhvervsministeriet er her til morgen blevet udsat for et angreb underskrevet af hackergruppen ir4dex. Materialet, som gruppen havde lagt ud på siden, er nu fjernet, og sagen vil blive overdraget til politiet.

Økonomi? og Erhvervsministeriet blev i morges udsat for et såkaldt ?deface? underskrevet af hackergruppen ir4dex. Brugere, der loggede på i morges fik - i stedet for ministeriets forside - en ny side at se. Siden indeholdt et stop-skilt og hilsener til andre hackere.

Ministeriet tager sagen meget alvorligt:

- Vi har bedt Dansk Internet Selskab (DIS), der står for drift og hosting af vores hjemmeside, om at undersøge det meget nøje og anmelde det til politiet, siger Martin Pedersen, der er IT-chef i Økonomi? og Erhvervsministeriet.

Martin Pedersen understreger, at ministeriets egne systemer på intet tidspunkt har været truet.

- Det er sådan, at vores hjemmeside ligger på en server, der står hos DIS. Som sådan er den galvanisk adskilt fra ministeriets egne systemer. Ingen følsomme informationer har været i fare, siger Martin Pedersen.

Martin Pedersen fortæller, at ministeriet i samarbejde med DIS vil undersøge, hvad der kan gøres for at forbedre sikkerheden.

- Vi ser nu på, om der kan foretages ændringer i sikkerheden. Men det er også vigtigt for os, at vores side er nem at bruge. Hvis vi skal til at lave omfattende sikkerhedsforanstaltninger, vil det måske kunne komme til at gå ud over sidens brugervenlighed. Det er en balancegang, siger Martin Pedersen.

Ministeriet har endnu ikke fuldt overblik over, om andre dele af siden er ramt.

- Vi undersøger i øjeblikket, om der er foretaget ændringer andre steder på siden, men foreløbig ser det ikke ud som om, at det er tilfældet, siger IT-chefen.

Lukkede siden

Ministeriet opdagede problemet, efter at en af websidens brugere havde henvendt sig for at gøre opmærksom på det mærkelige udseende.

Det resulterede i, at DIS afbrød al kommunikation til og fra siden. Herefter blev en back-up af siden lagt ind igen, og alle passwords ændret.

Klokken 9:30 var siden igen tilbage til sit oprindelige udseende. Ifølge DIS skete angrebet omkring klokken 6:24 onsdag morgen.

- Vi er i øjeblikket i gang med at undersøge, hvor angrebet kom fra, men foreløbig ser det ud som om, at det kom fra Brasilien, siger Jakob Sand, der er administrerende direktør i Dansk Internet Selskab.

Direktøren vil ikke nærmere ind på, hvordan hackeren har skaffet sig adgang

- Af hensyn til efterforskningen vil vi ikke komme med specifikke oplysninger af den karakter, siger Jakob Sand.

Politiet er nu draget ind i sagen, og DIS vil i samarbejde med politifolkene forsøge at spore hackeren.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere