Ny Microsoft-strategi skal modvirke Google

Microsoft vil i de kommende år investere massivt i forskning i nye systemer og løsninger, der alle skal baseres på kombinationen af software og service.

I en strategi-udmelding udsendt i dag undgår Microsoft at nævne Google ved navn, men den fremtidige trussel fra Googles gratis online-tjenester, som en del brugere allerede har valgt som alternativ til Microsofts applikationer, er tydeligvis blevet drøftet udførligt på Microsofts strategi-møder.

»Vi tror ikke et øjeblik på, at kunderne smider alle deres pc'er ud for at leve livet 100 procent på internettet, sådan som nogle aktører gør sig til talsmænd for. Udviklingen viser, at forbrugerne ønsker fleksibilitet til at kombinere brugen af forskellige platforme, og det er det, som vi sammen med vores partnere ønsker at levere og udvikle,« siger Thomas Schnegelsberg, divisionschef for Office System i Microsoft.

Centralt i den nye satsning står Microsoft Online. "Online" giver mulighed for at kombinere brugen af en række kendte Microsoft-programmer med nye onlineservices. De første tjenester, Microsoft lancerer under Online-konceptet er: Exchange Online, Office Sharepoint Online, Office Communications Online, Exchange Hosted Services, BizTalk Services og Office Live Meeting.

»Forbrugerne efterspørger en mobilitet, som gør online lagring og fildeling en nødvendighed. Med Microsoft Online kan det ske meget simpelt og effektivt - samtidig med at sikkerheden bliver øget. Dermed giver de nye tjenester virksomhederne større frihed til at organisere deres arbejde,« siger Thomas Schnegelsberg.

Microsoft Online er indtil videre forbeholdt virksomheder og organisationer med mere end 5000 interne brugere. Servicen bliver afregnet i forhold til antallet af brugere, og virksomhederne skal betale årligt. Microsoft offentliggør prisen på Microsoft Online senere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere