Prosa trækker trusselsbrev tilbage

Truende brev til 2800 it-firmaer var ulovligt.

Konflikten mellem Prosa og CSC tager nu en ny drejning.

I sidste uge sendte Prosa et truende brev til flere tusinde it-virksomheder. Hvis de påtog sig konfliktramt arbejde, ville Prosa ”tage de nødvendige skridt" til at sikre, at assistance til CSC ikke fik virkning i forhold til konflikten, lød det.

I brevet skrev Prosa, at man var bekendt med, at CSC forsøgte at afbøde konsekvenserne af den igangværende lockout ved at få udført konfliktramt arbejde hos eksterne konsulentfirmaer.

Hvad de ”nødvendige skridt” skulle bestå af, var ikke forklaret, men flere virksomheder opfattede det som en åbenlys trussel. Det gjaldt blandt andre firmaet Miracle, hvis direktør Mogens Nørgaard modtoget brevet i mandags. Det fik ham til at planlægge en modtrussel mod Prosa, men den er der ikke behov for mere.

I dag bekendtgør Prosas formand, Niels Bertelsen, at Prosa trækker brevet til 2800 it-virksomheder tilbage. Årsagen er, at brevet kan betragtes som ulovligt konfliktmiddel i henhold til arbejdsmarkedets spilleregler, hvilket Dansk Arbejdsgiverforening har påpeget.

”Prosas formand understreger, at forbundet selvfølgelig vil følge arbejdsmarkedets spilleregler og skriftligt vil trække brevet tilbage,” hedder det i en pressemeddelelse på Prosas hjemmeside.

”Vores henvendelse blev udsendt for at informere virksomheder om konflikten, på en måde, som vi har gjort tidligere uden reaktioner fra arbejdsgiversiden. Men selvfølgelig vil vi overholde spillereglerne på arbejdsmarkedet og udsender nu et brev, hvor vi trækker det tidligere brev tilbage”, lyder det fra Prosa-formanden.

Han forklarer, at det oprindlige brev ”på ingen måder” var ment som en trussel, men at det udelukkende blev udsendt for at informere virksomheder om konflikten, så de ikke uforvarende kom til at påtage sig konfliktramt arbejde for CSC.

”Vi lytter selvfølgelig til reaktionerne i denne sag, og jeg beklager, hvis it-virksomheder har opfattet vores henvendelse anderledes end vores intentioner om blot at informere og orientere om Prosas holdninger. Vi er kede af forløbet og vil selvfølgelig følge arbejdsmarkedets spilleregler. Vi har før orienteret virksomheder på en lignende måde uden at få denne reaktion fra arbejdsgiverside, derfor er jeg forbavset over den aktuelle reaktion”, siger Niels Bertelsen.

Prosa planlæger senest i morgen at udsende et nyt undskyldende brev til de 2800 it-virksomhed, som fik det første brev.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere