Topsil nedjusterer trods kvartalsoverskud

Den danske halvlederproducent Topsil nedjusterer forventningerne til overskud for hele 2002 efter et magert første halvår. Udviklingen på siliciummarkedet er usikker, mens forhandlingerne om flere penge fra investorer blot fortsætter.

Halvledervirksomheden Topsil i Frederikssund fik et lille overskud på 800.000 kroner i andet kvartal, hvor markedet for silicium efter en stille periode oplevede vækst igen.

Topsil Semiconductor Materials A/S Halvårsregnskab
Millioner kroner1. halvår 20021. halvår 2001
Omsætning52,264,3
Resultat af primær drift (EBIT)-0,36,1
Resultat-3,92,8
Egenkapital19,330,4
Antal ansatte8990
Det globale marked for silicium steg ifølge Topsil med 27 procent i andet kvartal sammenlignet med første kvartal 2002.

Topsil har i samme periode haft en salgsfremgang på 60 procent og er dermed på niveau med andet kvartal sidste år.

For første halvår 2002 giver det samlet en omsætning på 52,2 millioner kroner mod 64,3 millioner kroner året før, og bundlinjen for det første halvår viste et minus på 3,9 millioner kroner mod et overskud på 2,8 millioner kroner i første halvår 2001.

Nedjustering

Trods den positive udvikling i andet kvartal nedjusterer Topsil forventningerne til årsresultatet på grund af usikkerhed om siliciummarkedets udvikling:

- På baggrund af denne usikkerhed forventer selskabet nu et positivt resultat for indeværende år i området 1-4 millioner kroner. Skønnet bygger på den nuværende ordrebeholdning sammenholdt med tilbagemeldinger fra kunderne, skriver Topsil i sin halvårsmeddelelse.

Virksomheden henviser til en ordre på solcellemateriale på fem millioner kroner, hvoraf de første leverancer udføres i tredje kvartal.

Tidligere har Topsil dog forventet et overskud i størrelsesordenen 5-7 millioner kroner for 2002.

Leder stadig efter investorer

Topsil har i længere tid kæmpet for at få en aftale i stand med potentielle investorer, der vil spytte penge i kassen, og det har endnu ikke givet resultat.

- En løsning forventes senest at foreligge inden udgangen af august måned, skriver Topsil nu i sin meddelelse, der blev sendt til Københavns Fondsbørs tirsdag over middag.

Den børsnoterede IT-virksomhed fik i begyndelsen af april hårde ord med på vejen af selskabets revisorer, der satte store spørgsmålstegn ved lovligheden af det forsinkede årsregnskab for 2001.

Årsregnskabet for 2001 viste et plus på den primære drift på 1,3 millioner kroner ud af en omsætning på 132 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere