330 fyret efter lukning af Flextronics i Pandrup

OPDATERET. Flextronics i Pandrup lukker. Det lykkedes ikke at finde en økonomisk redning. Dermed er drømmen om at redde den nordjyske produktion aflivet. Direktør Peter Hinrup giver frygten for at holde produktion i Danmark en del af skylden.

Trods intense forhandlinger om at få tilført kapital helt indtil i går aften, er det ikke lykkedes at findes et økonomisk grundlag for at drive Flextronics-fabrikken i Pandrup videre. Direktør Peter Hinrup har kastet håndklædet i ringen og fyret sine 330 ansatte.

Lukningen kommer som kulminationen på fabrikkens nedtur, der startede, da Siemens i starten af året valgte at flytte sin produktion af mobiltelefoner fra Nordjylland til Østeuropa. For ni måneder siden var 1700 beskæftiget på fabrikken.

»Det er en meget trist og fortvivlende dag for os. Vi har troet på, at det ville lykkes at finde en redning, og vi har været tæt på mange gange, men vi må nu konstatere, at det trods hårdt arbejde ikke er lykkedes at finde den kapital, der var nødvendig,« forklarede den administrerende direktør for Flextronics i Pandrup, Peter Hinrup på et pressemøde onsdag.

Ifølge direktøren er der ikke tale om en enkelt grund til, at der ikke blev nået til enighed om en aftale. Der er nærmere tale om en række små dråber, som til sidst fik bæret til at flyde over. Et af dem var frygten for at opretholde produktion i Danmark, når trenden i øjeblikket er at flytte produktion ud til lavtlønslande.

»Det er trist og bekymrende for vores land, og det får mig til personligt at bekymre mig over, hvad vi skal leve af på sigt. Vi har hele tiden ment, at det var værd at bevare produktionen af elektronik i Danmark, men redningsforsøget har været i mod trenden til at outsource produktionen,« sagde Peter Hinrup.

Katastrofe for Pandrup
Produktionen på den nordjyske fabrik bliver nu gradvist lukket ned, og inden jul forventes alle aktiviteter at være ophørt. Kunderne - der blandt andet tæller danske Jamo, Kiss Technologies og Orion - får nu tilbudt at produktionen bliver flyttet til andre steder enten i Danmark eller udlandet.

Med lukningen af fabrikken i Pandrup er der tale om slutningen på en epoke og betyder at mange arbejdspladser i den nordjyske by nu går tabt.

»Det er en katastrofe for lokalsamfundet i Pandrup,« sagde en trist Peter Hinrup, der ikke kunne afholde sig fra at komme med endnu en opfordring til eventuelle investorer, som endnu ikke skulle være kommet frem i lyset.

»Vi har arbejdet hårdt på det her i fem måneder, og prøvet alt. Nu arbejder vi ikke aktivt for en redning længere. Men det er klart at håbet jo stadig er lysegrønt, og hvis der kommer nogle, som er interesseret, vil jeg meget gerne snakke med dem. Men jeg bliver også nødt til at være realist, og nu påbegynder vi nedlukningen,« sagde Peter Hinrup.

I 2003 omsatte Flextronics i Pandrup for næsten fem milliarder kroner og tjente 123 millioner kroner. Siden Siemens opsagde samarbejde har det været den internationale ledelses ønske at flytte de tilbageværende kunder til andre steder i koncernen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere