Jensby kæmpede mod kup-forsøg

Det var et kupforsøg, som satte Asger Jensby i gang med at kulegrave IT Factory og kort efter begære firmaet konkurs: Nogen forsøgte at overtage JMIs halvpart i selskabet.

Hidtil har man i JMI Invest kun fortalt, at man sent torsdag modtog "et tip", om at der var noget galt med Stein Bagger. Det fik Asger Jensby og hans betroede medarbejdere Lars Brammer til at tage ud til IT Factorys lokaler fredag morgen og indlede en yderst vedholdende og grundig undersøgelse af firmaet.

Selvom de to arbejdede hele dagen fredag og hele dagen lørdag, fandt de ingen mistænkelige forhold. Først sent lørdag aften kom det famøse nøglekort for dagen, og Stein Baggers hemmelige kontor med de belastende papirer blev afsløret, har de fortalt.

Ifølge Asger Jensbys forklaring til flere medier var det en "mystisk oplevelse" torsdag aften, der fik ham til at frygte, at der var noget galt i IT Factory. Hvad oplevelsen nærmere gik ud på, har han ikke ønsket at komme ind på.

Nu viser det sig, at den mystiske oplevelse var regulært kupforsøg: JMI Invest var i fare for at miste sin ejerandel i IT Factory - og dermed hovedparten af alle sine værdier. En ny ejer, som skulle overtage JMIs andel af firmaet, var i hemmelighed kørt i stilling.

Ifølge ComONs oplysninger ville det formentlig kunne lade sig gøre at tvinge IT Factory ud af JMIs hænder med den gældende aktieoverenskomst, selvom JMI ejede 50,0 procent af selskabet.

Kupforsøget bekræftes af JMIs Lars Brammer:
"Det er rigtigt, at vi torsdag aften fik oplysninger om, at nogen var i gang med at overtage vores andel af IT Factory. Samme aften fik vi oplyst, at Stein Bagger var forsvundet. De to oplysninger i forening tændte advarselslamperne," fortæller han.

Hvilket firma, der stod klar som køber, ønsker han ikke at oplyse. Heller ikke om det var et dansk eller udenlandsk firma, vil Lars Brammer udtale sig om.

Ekstrabladet fortæller i dag at Asger Jensby torsdag aften blev kontaktet af Allan Vestergaard, der af flere medier er blevet nævnt som partner for Stein Bagger i dennes offshore-firma, der var ejer af IT Factory.
Allan Vestergaard var om mandagen blevet udsat for et voldeligt overfald.

En amerikanske kapitalfond var tidligere i år tæt på at købe IT Factory af JMI Invest, men Stein Bagger satte sig ifølge flere medier imod den handel- angiveligt af frygt for, at en due dillingence-proces ville afdække selskabets luftige fundament.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere