Virksomheder misbrugt ved fejltastning

Internetfirmaet Reach.dk og selskabet Kontorforsyning udnytter, at internet-brugerne glemmer at taste punktum efter www, når de skal ind på de største danske virksomheders hjemmesider. Bundulovligt, siger ekspert i digital markedsføring.

To danske firmaer udnytter, at mange glemmer at taste punktum efter www i internetadressen, når de skal ind på nogle af landets største og mest kendte virksomheders hjemmesider.

Internetfirmaet Reach.dk har ifølge direktør Troels Christensen registreret ?over 100? domænenavne, der indeholder www efterfulgt af et kendt virksomhedsnavn ? men uden det punktum, som ville lede brugerne hen på virksomhedens rigtige hjemmeside.

Fejltast fører til reklame

Glemmer man punktummet, får man i stedet præsenteret en reklame for selskabet Kontorforsyning, der har Troels Christensen som ejer. Mellem de ramte virksomheder er BRFkredit, Danske Bank og Nordea.

Et opslag på DK-Hostmaster viser, at der i alt er registreret 242 domænenavne, der begynder med www og slutter på .dk. Reach.dk har dog ikke allesammen. Skriver man for eksempel wwwdegulesider.dk (uden punktum), så bliver man sendt videre til selskabet Moduleweb.net.

Troels Christensen afviser, at der er noget galt i at udnytte, at internetbrugerne taster galt.

- Hvis det var vigtigt for ejerne af domænenavnene, så havde de overvejet, hvilke fejldomæner de skulle registrere, siger han.

Ifølge Reach.dk?s direktør og Kontorforsynings ejer kommer der kun ganske få hits på fejladresserne hver dag. Derfor giver registreringen kun mening, netop fordi Reach.dk har registreret så mange af domænenavnene uden punktum.

- Foreløbig har vi kun haft én henvendelse fra nogen, der er utilfreds med, hvad vi har gjort, oplyser Troels Christensen. Han tilføjer, at domænenavnene uden punktummer kun har været i luften i halvanden uge.

- Vi hverken ønsker eller prøver at udnytte andres varemærker, siger han og henviser samtidig til, at der ikke er nogen retsafgørelser på området.

Bundulovligt

Ifølge direktør Mads Ellegaard, 1to1 Internet Marketing, snylter Reach.dk og Kontorforsyning netop på kendte varemærker. Mads Ellegaard er medforfatter til bogen "E-Kampagnen", der handler om digital markedsføring.

- Det er bundulovligt. Man må ikke lukrere på andre virksomheders varemærker. Det er en krænkelse af varemærkeloven, og i tilfældet med det manglende punktum er den klokkeklar, fastslår han.

Mads Ellegaard tilføjer, at det ikke har noget særligt med internet at gøre. Reglerne om ikke at krænke eller misbruge andre varemærker er ens i den fysiske og den digitale verden.

- Desuden er det uetisk og giver badwill til op over begge øren, og virksomheder, der benytter den slags tricks, vil blive straffet af kunderne, vurderer han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere