Tele2 vil have hver femte ADSL-kunde

Med et nyt fremstød vil Tele2 give konkurrence til den altdominerende spiller på ADSL-markedet, TDC. Priserne ligger under TDC's, medmindre man er superbruger.

Teleselskabet Tele2 satser på at stjæle kunder fra hovedkonkurrenten TDC med et nyt ADSL-tilbud på det danske marked.

- Vi er ikke klar som de første eller for de få. Vi kommer, når markedet er klart, og det er det nu, sagde markedschef Henriette Høyer på et pressemøde tirsdag.

Produktet minder meget om det, TDC allerede tilbyder i dag, bortset fra at Tele2 har øget fokus på sikkerhed med antivirus og firewall inkluderet i abonnementet.

Priserne ligger en smule under TDC, og på årsbasis lover Tele2, at kunden kan spare omkring 500 kroner på at skifte fra TDC. Abonnementet omfatter også den traditionelle fastnettelefoni.

Det er imidlertid ikke erfarne ADSL-kunder, der udgør den primære målgruppe i første runde.

Tele2 vil hellere markedsføre sig over for sine egne hundredetusindevis af kunder på fastnet- og internetmarkedet samt de 14.000, der via selskabets hjemmeside har bedt om at blive kontaktet, når ADSL-produktet er klart.

Bruger TDC's netværk

Tele2 mener, at markedet rummer 1,3 millioner potentielle kunder, så det er meget mere attraktivt at gå på jagt blandt dem i stedet for at stjæle blandt de eksisterende 200.000 ADSL-brugere herhjemme, hvor TDC sidder på en markedsandel på 73 procent.

Tele2's målsætning er inden for tre år at opnå en markedsandel på 15-20 procent, hvilket i øvrigt er selskabets mål på alle øvrige forretningsområder.

ADSL-løsningen kører over TDC's netværk, og derfor tilbyder Tele2 dækning til 95 procent af danskerne fra første dag.

Metoden med at leje sig ind på et andet selskabs netværk (virtuel netværksoperatør) betyder, at Tele2's investering i ADSL har været begrænset.

Frem og tilbage

Kunder hos TDC, der ønsker at skifte til Tele2, får dog et lille problem. De skal nemlig levere ADSL-modem og skillefilter tilbage til TDC. Og bagefter kommer en tekniker fra TDC (betalt af Tele2) og monterer tilsvarende udstyr igen.

- Vi arbejder på en løsning på det problem, siger Henriette Høyer blot.

Priserne starter ved 449 kroner om måneden for en 256/128 kbit/s forbindelse inklusive et telefonabonnement, hvilket er 30 kroner billigere end TDC's tilsvarende løsning.

I forhold til superbrugere kan Tele2 ikke prismæssigt konkurrere med TDC eller en anden ny spiller på markedet, Telia. Tele2 forlanger 934 kroner om måneden for en 2 mbit/s forbindelse, mens prisen hos Telia, der afregner afhængigt af forbruget, maksimalt kan blive 650 kroner om måneden.

Udover tilbuddet til private lancerer Tele2's erhvervsafdeling, Uni2, nu også en ADSL-løsning til små og mellemstore virksomheder.

Løsningen lægger vægt på sikkerhed og kan kombineres med hjemmearbejdspladser.

Relevante links:

Tele2adsl.dk
Uni2 ADSL




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere