Sun er tilbage på Intel

Sun omgjorde i dag definitivt sit brud med Intel. Det skete med lanceringen af en server med Intel-processorer, som kan køre både styresystemet Solaris og en helt ny Sun-version af Linux.

Så har Sun Microsystems endegyldigt omgjort sin beslutning om udelukkende at satse på sin egen UltraSparc-processor.

På en Linux-konference i San Francisco har Sun lanceret en ny server, LX50, baseret på Intels 1,4 GHz Pentium III-processor. Serveren gik tidligere under kodenavnet Big Bear.

Som valget af lanceringsstedet antyder, så handler nyheden lige så meget om Linux som om Intel. Sun har nemlig frigivet sin helt egen version af open source-styresystemet, som kører på den nye server.

Men kunderne kan også bestille serveren med version 9 af Suns eget styresystem, Solaris. Koncernchef Scott McNealy havde tidligere forsvoret, at Solaris 9 skulle køre på Intel-platformen, men det er ændret nu.

I første omgang fungerer Solaris 9 dog udelukkende på den nye Sun-server, men kilder siger til IDG News Service, at Sun overvejer at lancere en særlig udgave, som kan køre på flere forskellige, Intel-baserede produkter.

Den nye LX50 kommer i en række forskellige versioner, bundlet med et hav af software fra Sun. De kraftigste maskiner har to Pentium III-processorer og op til to gigabyte RAM. Priserne skal starte ved 21.500 kroner, mens de dyrere systemer løber op i godt 40.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere