Nyt mikrobetalings-system fra i dag

En række banker og TDC går i dag - med måneders forsinkelse - i luften med mikrobetalingssystemet CoinClick, som inden for et år skal indkassere 100.000 private kunder. Forsinkelsen skyldes et ekstra sikkerhedstjek.

Efter måneders forsinkelse kan en stribe pengeinstitutter og TDC i dag lancere deres bud på et mikrobetalingssystem, CoinClick.

Systemet er den første reelle konkurrent til indholdsudbydernes eget system, Valus, der fik en turbulent start sidst i maj, hvor sikkerheden blev anfægtet af blandt andre Computerworld Onlines læsere.

Forsinkelsen skyldes ekstra sikkerhedstjek og en langvarig testfase, oplyser CoinClicks direktør, Torben Nordquist, til Computerworld Online.

Hvor Valus endnu kun kan bruges hos TV2, Jubii og mymusic.dk, har CoinClick indgået aftale med 18 indholdsudbydere, hvoraf de fem er med fra starten.

Det drejer sig om www.navneognumre.dk (TDC Forlag), Mybanker.dk, Mymusic.dk, Bilsalg.dk og Sportenkort.dk.

Konto på nettet

Bag CoinClick står et hold sammensat af Danske Bank, Nordea, Regionale Bankers Forening, Lokale Pengeinstitutter, PBS og TDC.

CoinClick fungerer som en konto på internettet, hvorfra man kan betale småbeløb mellem 50 øre og 50 kroner.

Brugeren kan oprette sin konto på CoinClicks hjemmeside eller via netbankerne. Herefter kan der købes digitale ydelser som for eksempel musikfiler, regnskaber, rådgivning om økonomi, bilauktioner og sportsnyheder på de hjemmesider, hvor CoinClick kan anvendes. Ydelserne leveres på nettet eller via mobiltelefonen.

CoinClick tilbyder to kontoformer: forudbetalt og efterbetalt. Der er ingen gebyrer eller omkostninger forbundet med at benytte en forudbetalt konto. En efterbetalt konto koster 1 kr. om måneden.

Marked skal opbygges

- Markedet skal først udvikles, og derfor er CoinClick en langsigtet investering. Med CoinClick er grundlaget for at gøre websites rentable skabt. Indholdsudbyderne vil være i stand til at udbyde tjenester for små beløb, siger Torben Nordquist.

Han ser ikke konkurrencen med Valus som det mest interessante lige nu:

- Markedet er ikke-eksisterende og skal først udbygges, og vi skal finde noget indhold, som forbrugerne har lyst til at betale for, siger Torben Nordquist.

Hans mål er at få 100.000 CoinClick-kunder inden for det første år og 100 tilmeldte indholdsudbydere inden for et par år.

I løbet af næste år skal der foretages en million betalings-transaktioner om måneden, siger Torben Nordquist til Computerworld Online.

Relevante links:

CoinClick.dk
Valus.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere