CeBIT: Motorola præsenterer GPRS-mobiltelefoner

Firmaet har præsenteret en række nye GPRS-mobiltelefoner og nye mobile applikationer.

Temaet på CeBIT 2001 er uden tvivl "mobil kommunikation". Verdens største computermesse i Hannover er stedet, hvor nye mobiltelefoner for første gang præsenteres for offentligheden. Eftersom 3G stadig hører til i kategorien "kommer snart", må mobilproducenterne nøjes med at lufte GPRS-telefoner, der repræsenterer en slags mellemting mellem 2G og 3G indenfor mobiltelefoni.


Det amerikanske firma Motorola står selvfølgelig ikke tilbage. Produktporteføjlen indenfor GPRS omfatter nu fem forskellige telefoner. Timeport 260 var Motorolas første mobiltelefon med GPRS, og suppleres nu af Timeport 280, der synkroniserer data med pc'en gennem TrueSync teknologi.


Motorola har også præsenteret Talkabout 192, en GPRS-telefon med animeret screensaver og prædiktiv tekstinput (telefonen forsøger at gætte, hvad du indtaster). V.series 66 er den mindste GPRS-model på markedet. Krævende brugere tilbydes Accompli 008, en mobiltelefon med GPRS der beskrives som et mobilt kontor med berøringsfølsom skærm, Internet-opkobling og håndskriftsgenkendelse.


Motorola's Consumer Experience Design Organisation kunne ikke præsentere færdige produkter, men seks fremtidsvisioner for mobil kommunikation. "Life Recorder" samler billeder, lyde og tekster, der skrives i en slags netværks-dagbog. "Always Connected" giver konstant forbindelse til venner, beskeder og data. Med "Hearing Hand" kan lyd-feedback sendes fra "smart tags" på produkter til en trådløs øretelefon, som f.eks. informerer brugeren om pris og størrelse.


"Other Eyes" giver andre personer til at se verden gennem dine øjne - eller rettere, gennem et mini-kamera med mikrofon. "Shared Knowledge" skal gøre det lettere at dele viden og erfaringer gennem tele-møder. Med "Mood Hood" skabes et netværksopkoblet lydspor, der følger dig overalt hvor du går.


På CeBIT-messen har Motorola også fremvist et Java-baseret informationssystem til biler, iRadio, og en andengenerations terminal til TETRA (radionetværk), MTH500. Motorola har også demonstreret flere nye GPRS-applikationer, bl.a. m-Wallet, en løsning til mobil e-handel, Lightsurf, som gør det muligt at forbinde et digital kamera til mobiltelefonen, og Virtual Pet, hvor man skal passe og pleje et elektronisk kæledyr.


Mobile auktionstjenester, trådløs J2ME teknologi og instant messaging/chat over GPRS-netværk er også blandt nyhederne hos Motorola.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere