Protego opstår af Vigilantes aske

20 medarbejdere fra konkursramte Vigilante er gået med i det nye sikkerhedsfirma Protego. Tidligere nordeuropæisk direktør Viggo Janum er ny chef og hovedaktionær i selskabet, der skal fokusere på rådgivning om sikkerhed og undervisning.

Tilbage til rødderne. Det er mantraet i sikkerhedskonsulentfirmaet Protego, der går på markedet med 20 sikkerhedsingeniører, salgskonsulenter og andre ansatte fra det krakkede Vigilante.

I spidsen for det nye firma står tidligere nordeuropæisk direktør, Viggo Janum, der er hovedaktionær. Derudover har investeringsselskabet Nordica Erhvervsinvestering A/S skudt penge i Protego.

Startkapitalen er 1,3 millioner kroner.

Fokus på konsulentforretning

I den halvanden måned, der er gået siden konkursen, har de tidligere Vigilante-folk udviklet nye sikkerhedstest og kurser til virksomheder for at kunne satse på det, som oprindeligt gjorde Vigilante til en dansk succes ? sikkerhedstjek og undervisning.

- Vi vil holde os væk fra udvikling af sikkerhedssoftware, fordi dér er den globale konkurrence for hård, da udbuddet er enormt, siger Viggo Janum.

Netop Vigilantes satsning på udvikling og salg af software var ifølge Protego-direktøren hovedårsagen til, at selskabet gik konkurs. Det amerikanske moderselskab satsede alene på software, mens den skandinaviske forretning også havde konsulentdelen ? og det var her, pengene kom ind.

- Vi bygger videre på den sunde forretning. Udviklingen af værktøjer vil foregå på baggrund af typisk amerikanske softwareprodukter, forklarer han.

Danmark er hovedområdet

Møbler og computere er det eneste, som Viggo Janum vil forsøge at købe fra Vigilantes bo. Medarbejderne og deres viden er det mest værdifulde ? og den viden behøver Protego ikke købe fri.

- Det er det team, som vores kunder kender. Vi har derfor været heldige, at flere kunder fra det gamle firma har henvendt sig til os, fordi de kender og har tillid til vores folk, forklarer den administrerende direktør.

Hovedmålet det næste halve år bliver at få færdigudviklet Protegos tjenester ? og få dem solgt. Det skal primært ske i Danmark. På undervisningsområdet har selskabet dog indgået aftaler med partnere i Norge, Sverige, Storbritannien og Holland. De henvendte sig for at abonnere på Protegos kursusmateriale.

Andet hovedmål er at få balance på regnskabet ved salg. Kapitalindskud kan komme fra Viggo Janum eller Nordica Erhvervsinvestering A/S, der efter et 2001 med overskud har en egenkapital på 46 millioner kroner.

Medarbejderne har ikke skudt penge ind, men forhandler med ledelsen om etablering af et program for medarbejder-aktier.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master

Queue-it ApS

Team Lead Engineering

Sparekassen Danmark

RPA-udvikler til IT-afdelingen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere