Web-baseret Office fra Microsoft

Microsoft tager kampen op imod Google Apps ved at lancere en web-baseret version af Office. Brugerne vil kunne oprette, gemme og dele dokumenter fra hvilken som helst computer.

Microsoft har søsat et projekt, der skal udfordre Googles Office-lignende applikationer, kaldet Google Apps. Ifølge The Sydney Morning Herald annoncerede softwaregiganten på Sharepoint-konferencen i Seattle i dag, at man udvider software-porteføljen med en web-baseret version af Office, der lader brugerne oprette, skrive og gemme for eksempel Word-dokumenter på nettet.

Foreløbig er der dog kun tale om en beta-version af de nye produkter. Ind til videre er det kun amerikanske firmaer, som kan tilmelde sig, hvis de ønsker at være med til at teste online-servicen.

Annonceringen af den web-baserede Office kommer kun en dag efter Microsofts udmelding om, at adskillige virksomhedsprodukter vil blive tilbudt som online-versioner - hvilket blandt andet drejer sig om e-mailprogrammet Exchange. Det betyder, at virksomheder kan undvære de dyre servere, der normalt kører de ansattes e-mailkonti. I stedet vil det hele foregå via Microsofts servere.

Et af de nye produkter fra Microsoft har fået navnet Office Live WorkSpace. Her kan brugerne oprette og gemme Word-dokumenter, Excel-regneark og PowerPoint-præsentationer online for derefter at dele dem med venner, bekendte og kollegaer. Idéen er, at brugerens dokumenter er tilgængelige fra en hvilken som helst computer - og at de tilmed kan deles med andre uden at dokumenterne skal vedhæftes i en e-mail.

Microsoft har endnu ikke røbet prisen på deres online-version af Office, som forventes at blive tilgængelig for offentligheden i andet halvår af 2008.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere