Sony udvikler ny kopibeskyttelse

Japanske Sony har løftet sløret for en ny teknologi, der skal forhindre folk i at lave kopier af software, musik, film og andet, der udgives på digitale medier. Navnet er OpenMG X.

Først var det cd'erne, der blev ramt. Men nu er kopisikring på vej ind i for eksempel mobiltelefoner og andre produkter, der kan afspille digitale medier.

Sony har udviklet en ny teknologi til kopisikring af alle slags digitalt indhold. OpenMG X, som systemet hedder, skal gøre det muligt for producenter af digitalt indhold at forhindre brugerne i at fremstille ulovlige kopier.

Sony håber på, at den nye OpenMG X teknologi vil sætte skub i udbredelsen af digitalt indhold.

De første tjenester, der benytter sig af teknologien, ventes at se dagens lys i USA og Japan i den kommende tid. Pressplay, Sonys egen musiktjeneste på nettet, forventes at tage systemet i brug snart.

Teknologien retter sig i første omgang primært mod producenter af musik og film, men der er principielt ikke noget i vejen for, at den også kan anvendes i computere. Sonys egen Playstation nævnes som en oplagt kandidat.

OpenMG X består af tre dele. Første del er en koder, der tilføjer Digital Rights Management-oplysninger (DRM) til indholdet under fremstillingen. DRM-oplysningerne fortæller blandt andet, hvor mange gange indholdet kan afspilles, og om det kan kopieres til for eksempel en cd eller en mp3-afspiller.

Anden del er et servermodul, der kan hente information om det pågældende indhold og vise det til brugeren. Tredje del er et modul til udvikling af programmer, der er kompatible med OpenMG X.

Dermed skulle vejen være banet for at tilpasse teknologien til mange slags produkter. Som mulige kandidater nævnes blandt andet mobiltelefoner, transportable musikafspillere, PDA'er og computere. Men teknologien kan, ifølge Sony, anvendes til alle produkter, der håndterer digitale data.

Sony har allerede afprøvet systemet i sit Migiqlip program, der er en musikafspiller til pc. Brugerne kan, mod betaling, hente kodet musik, der kan afkodes og spilles ved hjælp af OpenMG X.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere