Cisco overtager dansk teknologi-komet

Den amerikanske it-gigant Cisco køber danske Kiss Technology for 376 millioner kroner. Det privatejede Hørsholm-firma, der er bedst kendt for sine dvd-afspillere og harddisk-optagere, skal levere teknologi til Ciscos fremstød i de private hjem.

Teknologivirksomheden Kiss Technology i Hørsholm bliver solgt til amerikanske Cisco for 376 millioner kroner i kontanter og aktier. Det danske firma, der er bedst kendt for sine dvd-afspillere og harddisk-optagere, skal indgå i Cisco's Linksys-division.

Cisco mener at Kiss' teknologiplatform kan udvides til andre typer af forbrugerelektronik, og den danske teknologi skal hjælpe Linksys til at udvikle nye netværksorienterede underholdnings-produkter.

»Efterhånden som mere og mere underholdning leveres over internettet, og forbrugerne efterspørger adgang til digital underholdning i og udenfor deres hjemmenetværk, vil netværksbaserede underholdnings-enheder blive en integreret del af forbrugerelektronik. Kiss har udviklet sig til en af de førende indenfor netværksbaserede audiovisuelle produkter i Europa, og vi håber at anvende den erfaring til at udvide på verdensplan,« siger Ciscos teknologichef Charles Giancarlo.

Det fremhæves at Kiss' teknologiplatform gør det lettere at integrere og skabe forbindelse mellem enheder i hjemme-netværket, hvilket også skaber nye muligheder for samarbejde med andre producenter.

Aftalen om overtagelsen af det privatejede danske firma er underkastet flere standard-betingelser og handelen ventes afsluttet i første kvartal af Ciscos finansår 2006.

Kiss blev grundlagt i 1994 og har 65 ansatte. Når handelen lukkes endeligt, vil Kiss blive en del af Linksys. De eksisterende Kiss-produkter vil fortsat blive solgt i Europa.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere