Det er blevet trendy at være offline

En ny generation er på vej, der bevidst fravælger at være online hele tiden, viser trendundersøgelse.

Det kan være svært at koble fra når sms'er, e-mails og messenger-beskeder ruller ind i minuttakt, men stadig flere fravælger bevidst at være tilgængelig døgnet rundt. Det skriver avisen Urban. En ny undersøgelse fra trendforskningsbureauet firstmove viser, at det efterhånden er passé at være online hele tiden.

»Hvor vi tidligere var så interessante, at folk altid skulle kunne få fat på os, så ser vi nu en modreaktion. Vi bliver mere interessante, når vi kun er til at fange, når vi selv vil,« siger Kirsten Poulsen, direktør for firstmove, til Urban.

I Danmark er der nu 107 mobilabonnenter for hver 100 indbyggere, og forklaringen kan være, at flere vælger at have to mobiltelefoner, en til arbejde og en til privatbrug, så man kan slukke for arbejdsmobilen i fritiden og kun være tilgængelig for vennerne.

»Vi oplever en ny offline-generation, som simpelthen er nødt til at logge af for eksempelvis at kunne opleve at stå på Ayers Rock eller ved Taj Mahal. Det handler om et personligt behov for at koble af og få lov til at være 'væk'. Og det tror jeg, vi vil opleve i stigende grad,« siger Trine Nielsen, direktør i konsulentfirmaet KonceptFactor.

En fremtidsforsker forudsagde allerede i 2003, at tid vil være symbolet på velstand i fremtiden. Engang var det smart at kunne vise sin nye mobiltelefon - i dag er man med på tidens trend, hvis man tør slukke telefonen.

»Folk oplever informations-overload i dag. Engang var vi begejstrede for enhver teknologi, som gav adgang til information og kommunikation. Men i dag er nysgerrigheden blevet erstattet af et behov for at trække stikket ud,« siger Anne-Marie Dahl.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere