Bill Gates donerer 1,38 mia. kr.

Microsoft-milliardæren Bill Gates giver 1,38 mia. kr. til forskning i oversete sygdomme.

På finanstopmødet World Economic Forum i schweiziske Davos, hvor verdens finansfyrster hvert år samles for at diskutere den globale økonomiske udvikling, kunne Bill Gates i går meddele at han donerer 200 millioner dollar eller 1,38 mia. kr. til forskning i sygdomme som malaria, tuberkulose og meningitis, skriver Washington Post.

Det er sygdomme, som især hærger i den fattigste del af verden, hvor de koster millioner af mennesker livet hvert år.

Bill Gates fremhævede at 90 pct. af den medicinske forskning i verden retter sig mod 10 pct. af sundhedsproblemerne - nemlig de sygdomme, som plager befolkningen i den rigeste del af verden.

Pengene kommer fra Bill & Melinda Gates Foundation og skal forvaltes af et forskerpanel, som får ni måneder til at finde de største udfordringer indenfor global sygdomsbekæmpelse.

Forskere, som mener at have fundet løsningen på en af de store udfordringer, kan så søge om penge til deres forskningsarbejde.

Bill Gates donerer hvert år omkring 800 millioner dollar til forskning på sundhedsområdet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere