130.000 takker nej til mobiltelefoner for at slippe for multimedieskat

Skatteministeren er ikke bekymret.

Det var åbenbart ikke tomme trusler, der blev fremført i slutningen af 2009. Her varslede et stort antal danskere, at de ville droppe deres arbejdsgiverbetalte mobiler og bærbare, hvis apparaterne betød, at de skulle betale multimedieskat.

En undersøgelse foretaget af Greens Analyseinstitut anslår, at henved 130.000 danske lønmodtagere har afleveret deres arbejdsgiverbetalte multimedier-apparater for at undgå beskatning.

Undersøgelsen viser, at ud af de 61 procent lønmodtagerne, der ikke rammes af multimedieskatten, så er 9 procent sluppet for beskatningen ved at aflevere deres multimedier omkring nytår. Greens Analyseinstitut har lavet undersøgelsen for dagbladet Børsen.

Ingen overraskelse
Hos Dansk Erhverv er man ikke overrasket:

"Det er i overkanten af, hvad vi i Dansk Erhverv hidtil har forventet, men det får ganske alvorlige samfundsøkonomiske konsekvenser, når så mange lønmodtagere siger nej tak til mobiltelefoner og bærbare pc'er pga. multimedieskatten," siger Bo Sandberg, skattepolitisk chef i Dansk Erhverv til BørsenDigital.

Regeringen regnede med, at 10 procent af lønmodtagerne ville tilbagelevere deres mobiltelefoner og bærbare som konsekvens af den nye kritiserede skat. Derfor har skatteminister Kristian Jensen ikke samme bekymring.

"Det er jo så de personer, hvor det ikke har haft nogen nævneværdig værdi for dem privat. Det betyder også, at det typisk vil være personer, der ikke har haft noget arbejdsmæssigt behov for dem," siger Kristian Jensen til Børsen.

Vrøvl
Multimedieskattens største kritikere har anført, at den vil begrænse fleksibiliteten og produktiviteten på det danske arbejdsmarked.

Dansk Erhverv har lavet et regnestykke, hvor den manglende fleksibilitet opgøres til én produktiv time mindre i kvartalet for de nu multimedieløse medarbejdere. Og da en arbejdstime i gennemsnit bidrager med næste 400 kroner til bruttonationalproduktet, så kan de 130.000 lønmodtageres beslutning være dyr for den danske stat. Men det regnestykke kalder skatteministeren useriøst. Læs mere hos Børsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere