Danske virksomheder kan miste .eu-domæner

Når danske virksomheder skal ansøge om et .eu-domæne, kan en lille fejl i ansøgningen betyde, at ansøgningen bliver kasseret, og domænenavnet går til en konkurrent.

Mange tusinde danske virksomheder står på venteliste til fordelingen af de nye .eu-domæner, der starter den 7. december. Men små fejl i ansøgningerne kan betyde, at domæne-rettighederne går til en konkurrent, og at de danske virksomheder dermed bliver berøvet muligheden for at forsvare deres varemærkerettigheder i Europa.

»Vi har aldrig været med i et set-up, der er så kompliceret. Virksomheder i 30 lande kæmper om et domæne, og har man lavet en lille fejl i ansøgningen, ryger man helt ud af ventelisten. Dermed mister man muligheden for at få domænet, selv om man er berettiget til det,« siger administrerende direktør i Speednames, Mogens Nielsen, til Erhvervsbladet.

Et af problemerne er, at der kan være flere virksomheder i forskellige lande, der alle mener, at de har krav på domænerne.

»Man køber en lodseddel, men kan man dokumentere sin ret til et domæne, har man en fair mulighed for at få det. Men ingen kan garantere det, fordi det er varemærkerettigheder på tværs af landegrænser, og der kan sidde virksomheder i flere lande med rettigheder til de samme navne,« siger Stefan Nielsen fra domænefirmaet Zitcom.

Processen forløber, så det fra den 7. december kun er offentlige myndigheder og virksomheder med registrerede varemærker, der kan ansøge om et domæne. Efter to måneder åbnes der op for, at virksomheder kan søge om selskabsnavne og uregistrerede varemærker. Og to måneder senere kommer tredje fase, hvor alle interesserede kan ansøge.

Ansøgere i første fase skal kunne dokumentere, at de har rettighederne til et givent domæne, og hvis der er flere ansøgere med rettigheder til det samme domæne, tildeles det efter først- til-mølle-princippet. Derfor opfordrer advokat Peter Lind fra it-advokatfirmaet Bender Von Haller Dragsted til, at danske virksomheder ansøger om et .eu-domæne så hurtigt som muligt.

»I første runde tildeles domænerne udelukkende til virksomheder, der kan dokumentere deres rettigheder til et navn. Er et domæne røget til anden side i første runde, bliver det meget svært at få fat i det efterfølgende,« siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere