Kopibeskyttelse skal indbygges i harddiske

Piratkopiering skal stoppes med uventede midler. IBM vil indbygge et system til kopibeskyttelse i alle solgte ATA-harddiske.

Den britiske nyhedstjeneste "The Register" har afsløret at organisationen "4C Entity" har indsendt tre forslag til en teknisk komite, NCTIS T.13, som producerer udkast til kommende teknologiske standarder.


Bag "4C Entity" står IBM, Intel, Matsushita og Toshiba. Organisationen har udviklet en teknologi til kopisikring, kaldet "Content Protection for Recordable Media" (CPRM), som ifølge forslaget skal indbygges i alle harddiske.


Den enkelte kopibeskyttede fil, eksempelvis en film eller et musikstykke, kan kun afspilles med en nøgle, som ligger et bestemt fysisk sted på harddisken. Kopieres filen til en anden maskine, er der ikke længere adgang til nøglen, og filen kan ikke åbnes.


Endnu er forslaget ikke vedtaget, men ifølge "The Register" har IBM som mål, at CPRM skal indbygges i alle nye harddiske inden midten af 2001. Standarden skal i sidste instans godkendes af det amerikanske American National Standards Institute (ANSI).


Systemet kan give problemer i forbindelse med sikkerhedskopiering samt i pc'er, hvor CPRM-harddiske blandes med ældre harddiske. Hvis den fysiske harddisk bliver ødelagt eller slettet, kan nøglen ikke genskabes - heller ikke selvom hele harddiskens indhold er gemt som backup.


John Gilmore, grundlæggeren af Electronic Frontier Foundation (EFF), opfordrer allerede nu til en boykot mod alle harddisk-firmaer som implementerer CPRM.


(Kilde: digitoday.no, The Register)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere