Forsøg med sporing af 112-opkald

Efter mere end et års arbejde er Telestyrelsen nu parat til at søsætte et forsøg, der skal kunne spore 112-opkald.

I de næste tre måneder slipper nødstedte, der ringer til alarmcentralen fra en mobiltelefon i Viborg, Ringkøbing og Århus amter for at skulle igennem en central telefonsluse.. I stedet ryger de direkte igennem til den lokale alarmcentral.

Efter mere end et års arbejde er Telestyrelsen nemlig parat til at søsætte et pilotprojekt, der kan stedbestemme mobilopkald til alarmcentralerne ud fra den såkaldte Celle ID-metode.

Hver enkel mobilantenne sender et retningsbestemt signal, og det område som antennen dækker kaldes på fagsprog en celle. Alarmcentralerne vil frem over kunne se hvilket celleområde man ringer fra. Der er altså ikke tale om en præcis stedbestemmelse, men en angivelse af hvilket område den nødstedte opholder sig i. Et digitalt landkort på alarmcentralen vil ud fra mobilcellens placering stedbestemme alarmopkaldet.

Efter en række ulykker på motorveje, hvor folk havde svært ved at forklare hvor de var og hvilken alarmcentral de derfor skulle stilles om til, tog videnskabsminister Helge Sander i juli sidste år initiativ til at iværksætte et pilotprojekt.

»Jeg vil i dag bede IT- og Telestyrelsen om hurtigst muligt at få iværksat et pilotforsøg, der øger sikkerheden for borgerne. Inden for godt et år vil vi så kunne få en velfungerende model i gang over hele landet« sagde Helge Sander 1. juli sidste år til ComON.

Forklaringen på at pilotprojektet først går i luften nu, knap 14 måneder senere, er ifølge IT- og Telestyrelsen at arbejdet med at få telenetværk og alarmcentraler til at snakke sammen, er trukket ud.

Hvis pilotforsøget bliver en succes er det meningen at metoden kan udrulles i hele landet i begyndelsen af 2006.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere