Dom over Napster

I aften kl. 19.00 dansk tid kommer dommen i sagen om fildelingstjenesten Napster. Du kan læse dommen her på ComON.

Fildelingsnetværket Napsters skæbne bliver afgjort i dag i appelretten i San Francisco. Fredag meddelte den amerikanske "9th Circuit Court of Appeals" overraskende, at den længe ventede dom i sagen mellem den amerikanske musikbranche og Napster bliver offentliggjort i dag. Hvis brancheforbundet RIAA (Record Industry Association of America) får medhold, betyder det sandsynligvis at Napster bliver lukket med omgående virkning.


RIAA sagsøgte Napster i 1999 med henvisning til, at fildelingstjenesten overtræder musikernes copyright ved at give sine brugere adgang til at bytte piratkopierede MP3-filer. Den amerikanske dommer Marilyn Hall Patel afgjorde i juli 2000 at Napster skulle lukkes mens sagen behandles, men appelretten omstødte afgørelsen og gjorde det muligt for Napster at fortsætte driften indtil videre.


Appelrettens afgørelse mandag er ikke den endelige afgørelse i copyright-striden om Napster. Retten tager kun stilling til, om dommer Patels midlertidige fogedforbud mod Napster fra juli skal opretholdes eller forkastes.


I en erklæring på sin hjemmeside understreger Napster, at man har fuld tillid til sin juridiske position, men mange af tjenestens brugere deler tilsyneladende ikke denne tillid. Ifølge pressemeldinger blev Napster nærmest oversvømmet med brugere i weekenden, som ville downloade musikfiler inden tjenesten risikerer at blive lukket.


Dommen i Napster-sagen ventes udsendt i aften kl. 19.00 dansk tid. Du kan læse dommen her på ComON, så snart den bliver offentliggjort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere