Hjælp til netbutikkerne fra Forbrugerombudsmanden

Forbrugerombudsmanden er klar med hjælp til opstart af netbutikker. Senere på måneden sættes en lovlighedsundersøgelse i gang.

Det er kompliceret at finde rundt i de forskellige lovgivninger, når man vil starte en netbutik op. Men der er hjælp at hente på Forbrugerombudsmandens hjemmeside.

Senere på måneden vil Forbrugerombudsmanden også sætte en lovlighedsundersøgelse i gang.

»Vi er en tilsynsmyndighed, som tjekker om alle overholder loven,« forklarer jurist hos Forbrugerombudsmanden, Christina Holst Riis. Derfor sætter Forbrugerombudsmanden nu gang i en undersøgelse, der skal tjekke, om netbutikkerne overholder lovgivningen. Undersøgelsen kommer i kølvandet på en lignende undersøgelse som e-handelsfonden netop har foretaget.

»e-mærket er et tilbud til netbutikkerne, som, ved at blive certificeret, kan være på forkant,« forklarer Christina Holst Riis.

På Forbrugerombudsmandens hjemmeside kan man som virksomhed få juridisk hjælp til at starte en netbutik op. Her kan man finde vejledning i den juridiske jungle, som virksomheder skal igennem, når de vil starte en netbutik. De største faldgrupper gennemgåes punkt for punkt. Blandt andet fortrydelsesretten, som volder så mange netbutikker problemer, er på hjemmesiden gennemgået trin for trin.

Se mere på www.forbrug.dk/markedsforing/net-tjek




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere