ComON 10: Irak-krig vil give endnu lavere priser

En krig i Irak vil få priserne på IT-udstyr til at falde yderligere.

Hvis USA's præsident George W. Bush, med eller uden accept fra FN, giver grønt lys for, at de amerikanske og britiske styrker kan indlede en krig mod Irak, vil priserne på IT-udstyr fortsætte deres rutschetur nedad.

Det er den klare vurdering fra flere IT-analytikere og økonomiske eksperter.

»Der er ingen tvivl om, at det vil give lavere priser,« siger Kevin White, analytiker hos IDC. Han har udarbejdet en rapport specifikt om en Irak-krigs konsekvenser for IT-investeringerne.

Markedet er i forvejen uhyre konkurrencepræget, idet leverandørerne slås om de få tilbageværende kunder, der er.

»Det er i forvejen et presset og depressivt marked, og en krig vil intensivere konkurrencen yderligere,« siger Kevin White.

Den generelle afmatning i verdensøkonomien og dermed også virksomhedernes investeringslyst har allerede sendt priserne på stormtur ned ad igennem de senere år.

De knap et år lange diskussioner om en mulig krig i Irak har også gjort virksomhederne mere usikre på fremtiden. Direktører og bestyrelser holder direkte igen med eller lukker helt af for investeringer i nyt IT-udstyr.

Det har betydet store prisfald til gavn for de virksomheder, der trodser de dystre meldinger og benytter sig af de gode priser.

Senioranalytiker Jes Asmussen fra Nordea Markets mener også, at en krig og dermed øget usikkerhed omkring verdensøkonomien vil sende priserne ned ad.

»Det vil give en markant lavere efterspørgsel og dermed tvinge leverandørerne til at skrue prisen ned,« siger Jes Asmussen.

Han peger på, at det kan være en fordel for de virksomheder, der efterhånden ikke længere kan udsætte udskiftningen af det IT-udstyr, der blev indkøbt op til årtusindskiftet.

Læs mere i denne uges udgave af IT-avisen ComON. Avisen havner hos abonnenterne torsdag morgen. I denne uge med Macintosh-tillægget mediamac.

Stor test af digitalkameraer
Mediamac ser vanen tro igen i år nærmere på markedets udbud af digitalkameraer. Vi har testet en god håndfuld kameraer fra lige så mange producenter. Priserne ligger i mellemklassen fra cirka 4.000 til 7.000 kroner inkl. moms.

Classic killer
Paletten af software til OS X er endnu stærkere og mere mangfoldig, end det nogensinde har været tilfældet til Mac OS 9. Vi tester Director MX.

Keynote
Keynote er navnet på Apples nye præsentationsprogram, som skal tage kampen op mod Microsofts gigant, PowerPoint.

Læs også...

Trådløs weekend
Internationale græsrodsaktivister og teleeksperter var i begyndelsen af marts samlet i København for at diskutere, hvordan trådløs teknologi kan bruges til at bryde telemonopoler verden over. ComON var med...

Randers krypteret
Fra og med den 19. marts, samme dag selvangivelserne postes, kan borgerne i Randers sende krypterede e-mails til kommunen.

Krigsrumlen udsætter IT-investeringer
Spekulationerne om krig i Irak får virksomhederne til at udskyde de investeringer i IT-udstyr, som ellers trænger sig på.

... Og meget andet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere