Cebit: Potente mobile grafikchips fra Nvidia og ATI

Nvidia og ATI kæmper om at få sine højtydende grafikchips i de bærbare computere. Begge selskaber lancerer helt nye modeller under Cebit.

Det er ikke kun processormarkedet, der kæmper om de mobile brugeres gunst i tiden. Samtidig med lanceringen af Intels Centrino og AMDs Athlon XP-M, kæmper grafikchip-rivalerne Nvidia og ATI om at få netop sin nye chip i de bærbare computere.

Begge selskaber lancerede torsdag nye grafikprocessorer til bærbare computere.

ATIs mobile grafikprocessor-serie, Mobility Radeon 9600, kan ifølge selskabet yde 50 procent mere end de hurtigste chips fra konkurrenten - med slet skjult henvisning til Nvidia.

ATIs nye chips vil være de første mobile grafikprocessorer der understøtter Microsofts DirectX 9.0. Samtidig understøtten chippen GDDR2-M hukommelse, der - ud over at være hurtig - indeholder strømbesparende teknologier.

Mobility Radeon 9600 er baseret på den snart et år gamle R300 grafikchip og vil være tilgængelig i bærbare computere om to til tre måneder.

Nvidia modsvar er mobile udgaver af sin populære GeForce grafikprocessor. GeForce FX Go5600 og Go5200 hedder de to modeller, der rammer de bærbare allerede om en lille måned.

Nvidia, der er en forholdsvis ny spiller på notebook markedet, fortalte ved lanceringen at de har forbedret produktet væsentligt i forhold til den tidligere GeForce4 Go-serie. Blandt andet understøtter chippen nu højdefinitions-tv.

Ligesom ATIs chips understøtter de nye GeForce chips Microsofts Direct X 9.0.

Ifølge analysevirksomheden Mercury Research sidder ATI på 49 procent af chipmarkedet til bærbare, mens Nvidia må nøjes med 17 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere