Fodbold-transmission i 3D

Intel og OradNet vil sende fodbold-kampe på Internet som interaktive tredimensionelle computer-animationer.

Nu kan du selv vælge kameravinkel, perspektiv og hastighed, når du betragter en fodboldkamp på skærmen. Intel er gået sammen med OradNet om det nye projekt, TOPlay Soccer, der officielt lanceres i dag. En version til andre sportsgrene er også under udvikling, fortæller Intel.


Firmaerne har udviklet et system, der konverterer almindelige videooptagelser af fodboldkampe til tredimensionelle animationer, lidt ligesom et computerspil. 3D-banen og -spillerne kan betragtes fra alle perspektiver, brugeren kan vælge hastighed og panorere rundt, zoome helt ind på detaljer og klikke på objekter, f.eks. en spiller, hvorefter man præsenteres for detaljerede oplysninger.


Videosignalet kan dog ikke konverteres "live". Det tager omkring 24 timer at konvertere en normal fodboldkamp på 90 minutter, mens et 20-sekunders klip kan konverteres på nogle få minutter. Systemet kræver et særligt klient-program, der kan hentes hos OradNet; ikke overraskende fungerer det bedst med en af Intels nye processorer.


Systemet kræver meget lidt båndbredde - en standard 56 kbps Internet-forbindelse er tilstrækkelig, men det sker på bekostning af processoren, som kommer på overarbejde. TOPlay Soccer sender ikke færdige animations-frames, men objekter og instruktioner som "samlesæt", der skal kombineres til en færdig animation på den lokale pc.


Fodboldkampen kan også gemmes på harddisken - en typisk animation fylder 4 MB, fortæller Intel. Indtil videre er det gratis at hente TOPlay Soccer-animationer på Nettet, men firmaerne arbejder på en betalingsløsning, der skal gøre systemet mere interessant for indholdsleverandører.


(Kilde: PCworld.com)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere