Nu skal DIFO ud og samle støtter

Sejren over DotDK giver ikke automatisk godkendelse til at den eksisterende administrator - DIFO/DK Hostmaster - kan blive siddende. DIFO skal nemlig dokumentere, at man har den støtte, som DotDK manglede.

I dag modtager Dansk Internet Forum, DIFO et brev, som sikkert vil blive flået op og læst med stor begejstring. I brevet, som er fra IT- og Telestyrelsen, står der nemlig, at DIFO nu betragtes som den bedst egnede tilbudsgiver til at administrere det danske internet-domæne.

Efter at have forkastet DotDK skal IT- og Telestyrelsen ifølge reglerne udstede tilladelsen til nummer to i den rangfølge, der blev fastlagt ved udbuddet i sommer, men tilladelsen er ingen blanco-check. Dels skal DIFO betale Telestyrelsens omkostninger for gennemførelse
af udbuddet (betalingsfrist senest 60 dage fra i dag), og så er der lige det med støtteerklæringer.

DIFO skal nemlig dokumentere, at foreningen har støtte fra en bred repræsentation af deltagere fra det danske internetsamfund efter samme kriterier, som dotDK har været vurderet efter, hedder det i en udmelding fra styrelsen.

"Såfremt DIFO opfylder kravet om bred repræsentation, skal DIFO gennemgå et test- og prøveforløb, der er beskrevet i udbudsmaterialet. Dette forløb skal gennemføres,
selvom det er den eksisterende administrator og det eksisterende system, der videreføres. Forud for gennemførelsen af dette forløb skal DIFO udarbejde
en såkaldt overtagelsesplan for forløbet. Test- og prøveforløbet forventes at vare fem måneder fra tidspunktet for udstedelse af tilladelse," står der i Telestyrelsens orientering til Videnskabsministeren og Folketingets it-ordførere.

Telestyrelsen oplyser, at den vejledende tidsplan i udbudsmaterialet vil blive forskudt. Den forventede overtagelsesdag - hvor DIFO altså skal "overtage" domæne-administrationen fra sig selv - er i udbudsmaterialet sat til primo februar 2009, men nu siger styrelsen, at man ikke kan sætte dato på før tilladelsen er udstedt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere