USA overvejer totalforbud mod fildeling

En gruppe amerikanske politikere arbejder med et lovforslag som vil gøre fildelingsnetværk som Kazaa og Morpheus ulovlige.

Hvis et nyt lovforslag i USA vedtages i sin nuværende form bliver det ulovligt at installere et fildelings-program på sin computer. Den såkaldte Inducing Infringement of Copyrights Act vil forbyde tjenester som Kazaa, Gnutella, eDonkey og Morpheus.

Forslaget støttes både af demokrater og republikanere og har ikke overraskende fået pladeselskabernes branche-forening RIAA til at juble.

Formanden for senatets justitskomite, Orrin Hatch, mener at fildelings-selskaberne direkte opfordrer til at bryde loven og derfor bør kunne holdes juridisk ansvarlige for deres handlinger.

Men loven kan også bruges til sagsøge producenter af MP3-afspillere, cd-brændere, videooptagere og andet udstyr, som kan benyttes til at mangfoldiggøre copyright-beskyttet materiale.

»Nogle virksomheder tror åbenbart, at de kan tjene penge lovligt ved at lokke børn til at stjæle; at de lovligt kan lokke børn og andre med falske løfter om 'gratis musik',« sagde Orrin Hatch under en høring i senatet.

Den nuværende lovpraksis i USA betyder, at producenterne ikke kan gøres ansvarlige for kundernes lovbrud. En dommer frikendte sidste år Grokster og Morpheus ved at sammenligne deres programmer med en videoafspiller.

Politikerne mener derfor, at der er behov for ny lovgivning, som giver mulighed for at straffe producenterne med bøder og fængsel i grove tilfælde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere