3s rige ejere sætter 800 mio. i det danske selskab

Selskabet bag 3 i Danmark fik sidste år et underskud på næsten 800 millioner kroner. Nu er minuset vendt til plus med en julegave fra de stenrige svenske og kinesiske ejere.

Administrerende direktør for HI3G Denmark Aps Morten Christansen har ikke selv noteret sig, at der er tikket et godt stort beløb ind på hans firmas konto, da ComON ringer for en kommentar til den seneste regnskabsmelding fra Erhvervs og selskabsstyrelsen.

Af den fremgår det, at 3-selskabet har modtaget en kapitalforhøjelse på 830.855.760 kroner.

De fleste ville formentlig blive glade for tidlig julegave på 830 millioner, men hos 3 er den slags tilsyneladende en rutinemæssig begivenhed, der ikke påkalder sig særlig opmærksomhed.

Morten Christiansen stiller om til 3 selskabets juridiske direktør, og her forklares det, at der ikke er tale om en check til 3-medarbejdernes kaffekase, men derimod om ejernes konvertering af gæld til ansvarlig kapital.

Denne manøvre skyldes, at HI3G Denmark Aps sidste år tabte knap 800 millioner kroner og dermed stod til at få en gigantisk negativ egenkapital, hvilket man gerne vil undgå.

Eksorbitante underskud er ingen nyhed for 3. I tillæg til de 792 millioner kroner, som 3 tabte i Danmark sidste år, har HI3G Denmark Aps i de forgangne år oparbejdet tab på tæt på tre milliarder kroner. I 2006 var tabet på 952 millioner kroner, i 2005 901 millioner, i 2004 759 millioner, mens tabet i 2003 "kun" var på 122 millioner kroner.

Investeringen i opbygningen af et 3G-netværk er dog stadig i finansielt set gode hænder: 3 ejes for 60 procents vedkommende af det yderst velhavende Hongkong-baserede investeringsselskab Hutchison Whampoa, mens svenske Investor AB, der er ejet af den stenrige og stærkt indflydelsesrige Wallenberg-familie.

3 har ifølge den seneste statistik fra IT og Telestyrelsen, der dækker første halvår af 2008, 340.000 kunder i Danmark - en fremgang på næsten 100.000 kunder i forhold til samme periode året før.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere