Microsoft-medarbejder snyder for ni millioner dollar

En tidligere ansat hos Microsoft anklages for bedrageri til en værdi af mindst ni millioner dollar.

En ledende medarbejder hos Microsoft beskyldes nu for at have bedraget softwarevirksomheden for mindst ni millioner dollar. Den 32-årige Daniel Feussner, som i mellemtiden er blevet afskediget, anklages for at have udnyttet et internt program for softwarekøb, som gjorde det muligt for firmaets ansatte at erhverve Microsoft-produkter meget billigt til eget brug.

Daniel Feussner har ifølge anklagen bestilt mere end 1.700 eksemplarer af Microsoft-produkter med en slutkundepris på mellem 1.800 og 20.000 dollar. Forskellen mellem den billige medarbejderpris og den fulde pris, som Feussner kunne opnå ved at sælge produkterne videre privat, skulle være landet på hans privatkonto.

Efterforskerne fortæller at profitten på mindst ni millioner dollar blev brugt til luksusgenstande af enhver art, lige fra en Ferrari og Harley Davidson til en luksusyacht til 172.000 dollar.

Feussner anklages for 15 tilfælde af bedrageri, som hver kan straffes med op til fem års fængsel og en bøde på 250.000 dollar. Det første retsmøde i sagen finder sted den 20. december.

FBI, som har foretaget efterforskningen i sagen, mener at sagen ikke er enkeltstående, men en del af et stort bedrageri som er foregået hos Microsoft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere