Microsoft-software overvåger atomvåben

En uafhængig forsvarsekspert hævder at den russiske og amerikanske atomsikkerhed trues af fejl i Microsoft SQL Server.

Det amerikanske energiministerium og Microsoft afviser, at fejl i softwarefirmaets SQL Server 6.5 repræsenterer en trussel mod atomsikkerheden i USA og Rusland. Formanden for den uafhængige forsknings-organisation Center for Defense Information, Bruce Blair, hævder, at russiske atomforskere sidste år fandt en fejl i SQL Server database-programmet, som ikke kun truer den russiske, men også den amerikanske sikkerhed.


Sagen handler om et eksemplar af Microsoft SQL Server 6.5, som det amerikanske atomforskningsinstitut Los Alamos National Laboratory har doneret til sin russiske genpart. Programmet skulle bruges til at føre fortegnelse over materiale, der kan anvendes til atomvåben, og dermed forhindre, at komponenter til nukleare sprænghoveder finder vej til det sorte marked.


I en klumme i avisen "The Washington Post" skriver Blair, at russerne fandt en fejl i programmet, som betyder at nogle filer bliver usynlige, selvom de stadig ligger i databasen. Fejlen kunne udnyttes af insidere til at stjæle materiale til atomvåben, skriver Blair. De russiske forskere sendte en advarsel til Los Alamos af frygt for, at fejlen også repræsenterer en sikkerhedsrisiko for amerikanske atomvåben, ifølge Blair.


Både Los Alamos og Microsoft har travlt med at afvise, at atomsikkerheden skulle være truet af software-fejlen. Microsoft bekræfter, at fejlen eksisterer, men siger at den skyldes samspillet mellem SQL Server og ét bestemt bogføringsprogram, der anvendes på det russiske forskningscenter. Fejlen er ikke fundet i andre installationer, ifølge Microsoft.


Los Alamos siger at det russiske bogførings-program aldrig har været anvendt i USA og at det samme sikkerhedsproblem derfor ikke eksisterer udenfor Rusland. "Så vidt vi ved, er der ikke sket tab af russiske nukleare informationer eller nogen som helst omledning af russiske nukleare materialer som følge af fejlen," skriver Los Alamos i en pressemeddelelse.


(Kilde: CNET)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere