Intel udvikler alternativ til GPS

Med ny software fra Intel Research kan enhver computer med trådløs netforbindelse fastslå sin nøjagtige position.

Nu er det ikke længere nødvendigt at bruge en GPS-modtager for at finde frem til sin position. Det kræver blot en bærbar computer med trådløs netforbindelse. Intel Research har udviklet et stykke software, som finder frem til positionen ved at sammenligne afstanden til de tre nærmeste basestationer (wi-fi access points), skriver Ingeniøren|net.

Softwaren beregner afstanden ud fra basestationernes signalstyrke og bruger den enkelte stations unikke MAC-adresse til at finde frem til basens position.

På nettet findes et stort antal databaser, som kombinerer wi-fi MAC-adresser med positionsdata.

I forhold til GPS er nøjagtigheden ikke helt så god. GPS har typisk en nøjagtighed på 8-10 meter, mens Intels software finder positionen med en præcision på 20-30 meter.

Intel Research kalder systemet for »fattigsmands GPS«.

Ifølge forskerne kan systemet bruges overalt på kloden uden forudgående kortlægning, men kravet om, at der skal være tre basestationer i nærheden, begrænser det dog til byområder og andre steder med god trådløs netdækning - og det er nok ikke de steder, hvor der er størst risiko for at fare vild.

Programmet er frigivet som open source under GNU-licensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere