Manden, der opfandt en fiktiv teknologi-direktør som kilde til historier i IDGs amerikanske magasiner Computerworld (US) og Infoworld, har en overraskende forklaring på, at hans selv blev afsløret.
Skribenten Randall C. Kennedy, der ind til i søndags var tilknyttet IDGs Infoworld, har erkendt, at han havde opfundet navnet Craig Barth som fiktiv teknologidirektør i firmaet Devil Mountain Software.
Navnet blev brugt som kilde til oplysninger i blogindlæg af Kennedy på Infoworld, ligesom journalister på det amerikanske Computerworld ved flere lejligheder interviewede den fiktive teknologi-direktør – angiveligt uden at kende til vedkommendes virkelige identitet.
IDGs konkurrent blandt techforlagene ZDMedia bragte i søndags en afsløring af Randall C. Kennedys fupnummer, og stillede samtidig en række alvorlige spørgsmål ved Devil Mountain Software.
Kennedy er nemlig ejer og direktør for Devil Mountain Software ved siden af sit job som blogger for Infoworld.
Selskabet, der tilbyder ydelses-analyser af Windows-baserede pc’er, har gennem årene stået bag flere opsigtsvækkende historier, der satte Microsoft i et dårligt lys.
Senest kunne det amerikanske Computerworld citere den fiktive Craig Barth fra Devil Mountain Software for en opsigtsvækkende historie om, at Windows 7 har et helt urimeligt højt RAM-forbrug.
Sagen om den falske identitet betød, at Infoworld og IDG afbrød alle forbindelser med Randal C. Kennedy. Men selv mener bloggeren og firmaejeren ikke, at han har gjort noget forkert – i det mindste ikke noget særligt forkert.
Den virkelige synder i hele affæren er nemlig Microsoft, mener Randall C. Kennedy.
Han påstår nemlig, at Microsoft fik nok af de afsløringer, som Devil Mountain Software og det tilknyttede ExoPerformance Network stod for, og derpå havde held til at iscenesætte afsløringen som en smædekampagne udført af ZDMedia.
“De involverede parter satte først blodhundne på mig efter at dette project (ExoPerformance Network) ramte lidt for tæt på. Det var vores research omkring Windows 7 ydelse, der fik Microsoft til at kalde tropperne sammen,” skriver Randall C. Kennedy på sin firma-blog.
Også i diverse debatfora fatholder Randall C. Kennedy, at han kun begik en mindre og tilgivelig synd ved at bruge et falsk navn – mens den store synd – at starte en smædekampagne – blev udført af Microsoft.
Hvorvidt der overhovedet findes beviser for, at Microsoft skulle have nogen som helst forbindelse med afsløringen af Randall C. Kennedys falske identitet, melder bloggeren dog intet om.