Bankkrak i Second Life

Second Life er ramt af sit første bankkrak. Kunderne har mistet omkring fire millioner kroner.

Det er nok de færreste, som vil placere deres penge i en ukendt bank, der ejes af en mystisk person med hemmelig identitet. Men det er netop, hvad mange Second Life-brugere har gjort. I sidste uge gik det så galt. Den virtuelle investeringsbank Ginko Financial, der har tiltrukket tusindvis af kunder i Second Life med løfter om skyhøje indlånsrenter på op mod 40 procent, måtte meddele, at den ikke længere er i stand til at leve op til sine forpligtelser overfor kunderne.

Banken skylder sine kunder op mod 200 millioner Linden dollars eller omkring fire millioner kroner - penge, som kan være tabt nu. Ginko Financial har forsøgt at redde kundernes indlån ved at konvertere dem til obligationer, Ginko Perpetual Bonds, der kan handles på World Stock Exchange i Second Life. Men bankkunderne skal nok ikke regne med, at køberne vil stå i kø for at erhverve de tvivlsomme obligationer.

Det er ikke finanskrisen i den virkelige verden, der har ramt Ginko Financial, men derimod det nye forbud mod pengespil i Second Life. Det fik kunderne til at trække deres penge ud af banken i stor stil - og til sidst var kassen tom.

I øjeblikket er der mellem 20 og 30 banker i Second Life, der opererer efter samme model som Ginko Financial.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere