Den nordligste video-transmission til dato

Polarforskere har haft held til at sende video-optagelser hjem fra det nordligste punkt på kloden.

Polarekspeditionen Vanco Artic Survey skal i løbet af 2008 kæmpe sig frem på Nordpolen for at kortlægge tykkelsen af is- og snelaget.

I øjeblikket er forskerne i Canada for at afprøve den teknologi, som skal bringe oplysninger hjem fra de nordligste breddegrader. Det har betydet et mindre gennembrud.

På en testekspedition til 80 grader nordlig bredde har en gruppe af forskere hjemsendt video-optagelser. Der er godt nok ikke tale om mere end cirka 30 sekunders video, men Vanco-ekspeditionens talsmænd hæfter sig ved de ekstreme forhold, som videoen er sendt fra.

Satellit-dækning af de nordligste breddegrader er nemlig stort set ikke eksisterende. Løsningen har været at opsplitte dataene og sende dem via Iridium-satellitterne.

Iridium-satellitterne bruges ellers primært til tale-transmission.

Løsningen har været at opslitte signalet i seks analoge telefonlinjer, som så er blevet samlet igen på modtagelses-destinationen.

Danske Thrane & Thrane, der er verdenskendt for blandt andet at skabe satellit-forbindelser under ekstreme forhold. De sælger fortrinsvis systemer til de såkaldte Inmarsat-satellitter, der kan skabe bredbåndsforbindelser på helt op til 432 kilobit. De har systemer som Iridium til maritim anvendelse, men de giver dog kun op til 2,4 kilobit.

Firmaets chef for forretningsudvikling fortæller her, hvorfor det kan blive nødvendigt at ty til de "mindre"
Iridium satellitterne, når man spadserer på jordens nordligste og sydligste punkter.

»Man plejer at sig, at Inmarsat kun virker til 77 og 78 nordlige breddegrad. Det skal dog siges, at på grund af satellittens hældning i forhold til ækvator, har man set, at Inmarsat kan få forbindelser helt op til 81 nordlig breddegrad, men kun i få timer om dagen,« fortæller Frank
Winther, der er chef for Thrane & Thranes foretningsudvikling.

Det tog cirka 18 minutter at sende video-informationerne hjem til hovedkvarteret i England. Videoen er nu blevet lagt på href="https://www.youtube.com/watch?v=2_bYWtBPmbo&eurl=http://www.vancoarcticsurvey.com/"
target="blank">YouTube.

Det er nu planen, at ekspeditionen skal få mulighed for at holde egentlige video-konferencer, når de begiver sig ud på den rigtige ekspedition.

Ekspeditionen har været tvunget til at opfinde andre interessante tekniske hjælpemidler. Læs mere om dem og ekspeditionens bestræbelser på ComON frem til sommeren 2008.
________________________________________

ComON er tilknyttet som mediepartner på polar-projektet, så frem til sommeren 2008 følger vi projektet. ComON sætter fokus på den informationsteknologi, der gør ekspeditionen mulig. Havforskere og klimaforskere ved University of Cambridge samt med US Naval Postgraduate School, NASA, Englands meteorologiske institut (UK Met Office) og ESA (The European Space Agency) er også involveret i projektet, der skal kortlægge islagets tykkelse, så man kan anslå, i hvilken takt den smelter. Ekspeditionen er i gang fra februar til juni 2008.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere