Hver 2. it-chef drømmer om eget firma

It-chefer drømmer om at bive selvstændige, og mange er tæt på at gøre drømmen til virkelighed, viser ny undersøgelse.

It-branchen er stedet, hvor flest ledere planlægger at få foden under eget bord. I hvert fald er cheferne indenfor it, databehandling og telekommunikation placeret på toppen af listen over selvstændighedsssøgende. Det viser en nylig undersøgelse foretaget af Ledernes Hovedorganisation, skriver Erhvervsbladet.

It-chefernes higen mod iværksættereventyret placerer dem adskillige procentpoint højere end deres kolleger i andre brancher på listen. Finansområdet, detailhandlen, bygge og anlæg samt service-branchen kommer som henholdsvis nummer to, tre, fire og fem. Det er opgjort efter hvem, der har de hedeste iværksætterdrømme.

I den allerhedeste - it-branchen - har hele syv procent af de adsprugte ledere »meget konkrete« planer om at starte deres egen virksomhed. Ni procent gør sig alvorlige overvejelser om det, men oplyser at projektet fortsat kun er på ide-stadiet.

I finansbranchen, hvor 48 procent af lederne også drømme om at blive herre i eget hus, har kun én procent aktuelle planer om føre drømmen ud i livet, mens seks procent har alvorlige overvejelser om at gøre det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere