Fremtidens frekvenser er til salg

De ledige områder i 2,5 GHz frekvenser bliver sat til auktion af Videnskabsministeriet. Frekvenserne kan bruges til 4G og Wimax.

I løbet af det kommende år vil der formentlig foregå en indædt kamp om at komme til at eje de frekvenser, som fremtidens mobile bredbånd skal køre på. Videnskabsministeriet har nu igangsat en høring om auktionen over 2,5 GHz frekvenser i Danmark. 

 
Det frekvensspektrum, der nu udbydes på landsdækkende basis ved auktion, egner sig især til trådløse bredbåndstjenester, der er baseret på standarder som f.eks. LTE (Long Term Evolution) og WiMAX. Frekvenserne kan imidlertid også med fordel anvendes til andre formål, f.eks. mobilt tv eller trådløse kameraer.
 
Sitet Version2 har talt med selskabet 3 og selskabet Butlernetworks, der tilbyder Wimax. Begge parter er interesserede i at få fat i frekvenserne.
 
Der vil i alt blive bortauktioneret et frekvensområde på 205 MHz, nemlig 190 MHz i 2,5 GHz frekvensbåndet (2500-2690 MHz) og 15 MHz i 2010 MHz frekvensbåndet (2010-2025 MHz).
 
De tilladelser, som udstedes til de vindende budgivere, giver dem mulighed for at anvende en teknologi efter eget valg og at tilbyde enhver type af tjeneste. Det er herved hensigten at stimulere konkurrencen og gøre det muligt for de vindende budgivere at tilbyde avancerede og innovative tjenester.
 
Auktionen finder sted i første kvartal 2010 og vil blive gennemført elektronisk, idet deltagerne afgiver deres bud via internettet. 
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere