Apple fremlægger rekordregnskab

I de første tre måneder af 2005 har Apple haft et overskud på 1,7 milliarder kroner.

I de første tre måneder af 2005 har Apple haft et overskud på 290 millioner dollar eller 1,7 mia. kr. Det viser selskabets netop fremlagte kvartalsregnskab. I samme periode sidste år havde selskabet et overskud på 46 mio. dollar.

Apples omsætning er steget med 70 procent til 3,24 mia. dollar eller 18,7 mia. kr.. Det positive resultat kan især tilskrives den mobile musikafspiller iPod, som efterhånden repræsenterer en tredjedel af omsætningen. IPod-salget er steget med 558 procent til 5,3 millioner enheder.

Kunderne kan glæde sig til en perlerække af nye produkter i de kommende måneder, forsikrede Apple-chef Steve Jobs i anledning af offentliggørelsen af kvartalsregnskabet. Det første nye produkt, Mac OS X Tiger, kommer senere i denne måned.

Det store spørgsmål er, om Apples succes med iPod og iTunes kan overføres til selskabets computer-forretning. Apple har endnu ikke oplyst salgstal for den nye Mac Mini, der sælges for 499 dollar.

Men det samlede salg af Mac-computere er steget med 43 pct. til 1,1 millioner enheder i første kvartal. Ifølge Steve Jobs har omkring 40 procent af køberne ikke tidligere haft en Mac.

Trods det gode resultat faldt Apples aktie i går aftes på børsen med næsten fem procent, men for hele året har aktien noteret en stigning på 30 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere